HDP Siirt İl Örgütünden Zaho Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi Siirt İl teşkilatı Kuzey Irak'ın Zaho kentinde gerçekleşen olaya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

HDP Siirt İl Binası önünde yapılan basın açıklamasına, HDP Siirt il eş başkanları Hatice Tay, Mehmet Kaysi, ve partililer katıldı.

Basın açıklamasını okuyan HDP Siirt il eş başkanı Hatice Tay, "Zaho da Sivil halka yapılan saldırıları Roboski ’de yapılan katliyamdan biliyoruz." dedi.

Tay açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Kürdistan Federe Bölgesi’nin Zaxo ilçesine bağlı turistik bir bölge olan Perex köyünde TSK’nin bombardımanı sonucu aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda sivil yaşamını yitirmiş onlarca kişi yaralanmıştır. Kürdistan Federe bölgesinin yaptığı açıklamaya ve yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre içinde Kürt ve Arap halkın da olduğu 12 sivil kişinin hayatını kaybettiği ve içinde ağır yaralılarında olduğu 20 den fazla yaralı olduğu bilgisi var. 

Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Güvenlik adı altında gerçekleştirilen bu katliamları şiddetle kınıyoruz. Zaho da Sivil halka yapılan saldırıları Roboski ’de yapılan katliyamdan biliyoruz, Şengalde gerçekleştirilen katliamlardan  biliyoruz. 

Sivil halkları hedef alan tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz.

CPT Irak Kürdistan Bürosu'nun hazırladığı rapora göre, 2015’ten bugüne Mahmur ve Şengal başta olmak üzere bölgenin birçok kentine yönelik AKP iktidarının gerçekleştirdiği hava saldırılarında, çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu en az 112 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. 

Sivil yerleşim alanlarını bombalamak insanlık ve savaş suçudur. Bu katliam aynı zamanda başka bir ülkenin egemenlik alanına da saldırı anlamına gelmektedir. Bu katliam Türkiyeninde taraf olduğu uluslararası hukuk ve sözleşmeler yok sayılarak halkların bir arada ortak yaşam umuduna yönelik bir saldırıdır.sivil halklara karşı yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Sivil halkı hedef alan bu saldırılara karşı tüm uluslararası kurum ve kuruluşlara duyarlılık çağrısı yapıyoruz. Bu saldırı ve katliamlara hep birlikte dur demeliyiz. Bizler ısrarla barışı savunmaya devam edeceğiz.Toplumsal barışın inşası için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Savaş ve çatışmaların olmadığı bir bölge ve dünya için mücadele eden ve  dünya barışını savunan bir parti olarak, sınır ötesi askeri harekatların ve saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğini bir kez daha yineliyor, bu katliamı şiddetle kınıyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN