HDP öncülüğünde oluşan 7'li masa ortak deklarasyon yayınlayacak

HDP öncülüğünde bir araya gelen 7'li masanın temsilcilerinden oluşan heyetin ortak deklarasyon metni yayınlayacakları bildirildi. Metin, 'çağrı' niteliğinde olacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

HDP’nin ‘Geniş Demokrasi İttifakı’ oluşturma çağrısıyla bir araya gelen Türkiye İşçi Partisi, (TİP) Emek Partisi, (EMEP) Toplumsal Özgürlük Partisi, (TÖP) Emekçi Hareket Partisi, (EHP) Halkevleri (HE) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu '7’li masa' ortak deklarasyon yayınlayacakları bildirildi.

Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre deklarasyon metni bir 'çağrı' niteliği taşıyacak.

Geçtiğimiz 5 aylık süreçte 6'dan fazla toplantı düzenleyen 7'li masanın, büyüme hedefleyen ve Türkiye’nin yakın dönemine dair mesajlar içermesi beklenen ortak deklarasyonun birkaç ay içerisinde kamuoyuna açıklanması amaçlanıyor.

7’Lİ MASA ‘HAFIZA’ KONFERANSI DÜZENLEYECEK

7'li masanın çalışmalarına 'ortak mücadele' vurgusuyla devam edecekleri öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, 7’li koordinasyon haziran ayı içerisinde “Hafıza, Hakikat, Hesaplaşma” konulu iki gün sürecek bir konferans hazırlığını da tamamlamak üzere. Konferans kapsamında AKP iktidarının 21 yıllık döneminde gündeme gelen iş cinayetlerinden mafya ilişkilerine kadar birçok konu başlığı masaya yatırılacak.

Bir süredir 'siyasi bir ortak mücadele programı çalışması' yürüten 7'li masa ortaklığını kamuoyuna yansıtacak ve “ilkeler manzumesi” çalışmaları bir “deklarasyon” olarak duyurulacak.

HDP’nin de aralarında olduğu siyasi parti ve yapılar kendileri adına geçmişte açıkladıkları “tutum” belgelerini bu kapsamda ortaklaştırma kararı aldı. Edinilen bilgiye göre Türkiye’nin yakın geleceğine dair temel meseleler üzerine ortak çerçevede uzlaşılan bir metin kaleme alınacak ve kamuoyuna açıklanacak.

Aynı masada olan 7’li yapının “ortak kesişim” noktalarının açığa çıkacağı metinde, kadın, yoksulluk, barış, demokrasi, ekoloji, gibi temel başlıklar yer alacak. “Ortak yönelim, ortak tutum, Türkiye’nin yakın geleceğinin şekillenmesine hizmet edecek mücadele” çerçevesinde inşa edilen metin, 7’li masanın genişlemesine dair de “çağrı” niteliği taşıyacak.

Birkaç ay içerisinde tamamlanması hedeflenen deklarasyon metninde seçim sürecine dair de mesajların da yer alacağı bildirildi. Kuruldukları ilk günden bu yana “Seçim ittifakı için seçim tarihinin netleşmesi gerekli” vurgusu yapan 7’li masa, ortak metinde tam anlamıyla bir seçim ittifakı çerçevesi çizmeyecek fakat sandık ve seçim güvenliğine dair ortak çalışmanın yol haritasını belirleyecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN