HDP'li Gergerlioğlu: Türkiye hasta hükümlü ve tutuklu ölümlerinde dünyada birinci sırada

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hasta hükümlü ve tutuklu ölümlerinde dünyada birinci sırada olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te bugün düzenlediği basın açıklamasında 10 Aralık'ın Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu anımsatarak Türkiye'de insan hakları olmadığını belirtti.

'SON BİR YIL İÇİNDE CEZAEVLERİNDE 39 ÖLÜM 34 ŞÜPHELİ ÖLÜM VAR'

AA'nın haberine göre Gergerlioğlu konuşmasında Türkiye'de insan hakları ihlallerinin işlendiği iki kurum olduğunu söyledi. Gergerlioğlu, bununla ilgili "Birisi Adalet Bakanlığı. İkincisi de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu. Adı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ama araştırmadığı, incelemediği, sorgulamadığı insan hakları ihlallerinden dolayı, insan hakları ihlallerinin yoğun yapıldığı kurumlardan birisi" dedi.

Başta cezaevleri olmak üzere hak ihlallerinin devam ettiğini ifade eden Gergerlioğlu, "Türkiye, hasta hükümlü ve tutuklu ölümlerinde dünya şampiyonu durumunda. Son bir yıl içerisinde cezaevlerinde 39 ölüm, 34 de intihar olarak ilan edilen şüpheli ölümler var. Bizim kendi tespitlerimize göre toplam 73 ölüm gördük. Bu sayı bile dünyada hasta mahpus ölümlerinde birinci olmamızı sağlıyor" diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN