Hazırlıklar Başladı! Siirt'te Meslek Lisesi Öğrencileri Günde 10 Bin Adet Ekmek Üretecek!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in meslek liselerinde ekmek üretileceği açıklamasının ardından, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından günde 5 bin ekmek üretim kapasitesine sahip tesisin kurulumu için çalışmalar başladı. Tesisin Eylül ayı içerisinde hizmete girmesi amaçlanıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya koyduğu proje kapsamında Sultan Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Lisesi yemek yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümü öğrencileri tarafından ekmek üretimi yapılacak.

Artı Siirt Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunana Siirt Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, üretilecek ekmeklerin öncelikle pansiyon ve taşımalı eğitim gören öğrencilere sunulacağını belirtti.

Proje çerçevesinde çalışmalara başladıkalrını belirten Edip”  Burada geleceğin fırıncıları yetiştirerek kalifiyeli eleman yetiştirmek. Yapacağıız tesis ile birlikte günlük 5 bin ekmekle üretime başlayıp bunu daha sonra 10 bine kadar çıkarmayı amaçlıyoruz. Ürettiğimiz ekmekleri satma gibi bir düşüncemiz yok. Bunları pansiyon ve taşımalı eğitim öğrencileri tarafından tüketilecek.” dedi.

Edip, sade ekmeğin yanı sıra tam buğday, karışık tahıllı, çavdarlı  ve benzeri ekmek çeşitlerinin üretiminin yapılacağını sözlerine ekledi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN