Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Öğrencilere teknolojik bağımlılık semineri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Bilgi Evlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik 'Teknolojik Bağımlılıklar' seminerleri düzenleniyor.

Telefonunuzdan silmeniz gereken 17 tehlikeli uygulama

Milyonlarca cihaza yüklenmiş korsan yazılım içeren finans uygulamalarını keşfeden antivirüs ve güvenlik firması ESET kullanıcıları uyardı. Forbes’a konuşan uzmanlar telefonunuzdan hemen silmeniz gereken 17 uygulamayı açıkladı.

En çok kullanılan akıllı telefonlar açıklandı: Birinci sırada Apple yok

Araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından akıllı telefon pazarını analiz eden bir rapor yayınlandı. Raporda en çok kullanılan akıllı telefon markaları da açıklandı. Listenin başında Apple yer alamadı.

Yapay zeka zihin okumaya başladı

Bilim insanları tarafından geliştirilen bir yapay zeka sisteminin insanların düşüncelerini yazılı olarak kelimelere dönüştürebildiği kaydedildi.

Apple, iOS 17.2 güncellemesini yayınladı: İşte iPhone'lara gelen yenilikler

Apple, iPhone için iOS 17.2, iPad için iPadOS 17.2 güncellemesini yayınladı. Yeni iOS 17 sürümü, Günlük uygulaması ile birlikte AirDrop, Bekleme modu ve Apple Müzik'e yeni özellikler getiriyor.

WhatsApp'a yeni özellik: Yüksek kalitede paylaşılabilecek

WhatsApp, kullanıcıların kendi durumlarına yüksek kaliteli fotoğraf ve video paylaşabilecekleri bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özelliğin uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıma sunulacağı kaydedildi.

Google açıkladı: Türkiye’de 2023 yılında en çok bunlar arandı

İnternet devi Google bugün Türkiye’de 2023 yılında en çok nelerin arandığını paylaştı. Listelerde aşırı büyük sürprizler yok.

Güncelleme desteği kesilen Xiaomi, Redmi ve Poco telefonlar! Tüm liste

Xiaomi, EOS (Destek Sonu) listesini güncellemeye devam ediyor. Peki 10 Aralık itibarıyla güncelleme desteği kesilen Xiaomi, Poco ve Redmi telefonlar neler? İşte güncel liste...

Çatı panelleri, Türkiye’nin toplam elektrik tüketiminin yüzde 45’ini karşılayabilir

Ember'in son raporuna göre, Türkiye’nin 120 GW'lik çatı üstü güneş enerjisi potansiyeli, toplam elektrik tüketiminin yüzde 45’ini karşılayabilir. Bu, ülkenin toplam güneş enerjisi kapasitesinin on katına denk geliyor.

Güneş'te açılan kara delik Dünya'ya radyasyon yayıyor

Bilim insanları Güneş'in yüzeyinde karanlık bir delik açıldığını ve jeomanyetik fırtınalarla radyasyon akımlarının Dünya'ya hızla yayıldığını söyledi.

Elon Musk açıkladı: X/Twitter'ın yapay zekası Grok kullanıma sunuluyor

X yani eski adıyla Twitter'ın sahibi Elon Muski, ChatGPT'ye rakip olacak yapay zeka sohbet robotu Grok AI'nin Premium+ aboneleri için yakın zamanda kullanıma sunulacağını açıkladı.

Bu Bir Resim Değil! Bu Yıldız Patlamasının Muhteşem Bir Fotoğrafı

NASA'ın James Webb Uzay Teleskobu, Cassiopeia A adlı süpernovanın görüntülerini çekti. Bu görüntülerde, insan gözünün göremediği kızılötesi kalıntılar da görselleştirildi.

Dolar yükseldi, AppleTürkiye bütün ürünlere zam yaptı

Apple, Türkiye'de sattığı ürünlere zam yaptı. Son zamla en pahalı iPhone, 100 bin TL'ye ulaştı. Peki güncel fiyatlar nasıl?

İlk robot olarak tarihe geçen Sophia, Kürtlerle ilgili sorulara yanıt verdi

Suudi Arabistan'dan vatandaşlık alan ve nüfus cüzdanına sahip ilk robot olarak tarihe geçen Sophia, Kürtlerle ilgili sorulara yanıt verdi.

Ticaret Bakanlığı, Facebook üzerinden araç satışının durdurulduğunu açıkladı

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat uyguladıkları gerekçesiyle 36 işletmeye 105 milyon lira para cezası verirken; Facebook üzerinden araç satışının durdurulduğunu açıkladı.

Türkiye'ye Yatırım Yapması Beklenen Tesla'nın Fabrika İçin Hangi Ülkeyi Düşündüğü Ortaya Çıktı

Bloomberg'in iddiasına göre Tesla'nın Türkiye'ye gelebileceği söylenen 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı Hindistan'a gidecek.

Otomobilde ÖTV matrahları değişti! Fiyat listelerini yerinden oynatacak karar

Otomobilde ÖTV matrahları için düzenlemeye gidildi. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye'de en çok kullanılan şifreler belli oldu

2023 yılının en kolay bulunabilir şifreleri için liste açıklandı. Listede yer alan ve '12345' ile başlayan şifreler ise bir kez daha kolaya kaçıldığını ispat etti.

Xiaomi'nin İlk Elektrikli Otomobili

Xiaomi'nin yıllardır konuşulan elektrikli otomobili, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının veri tabanına eklendi. Böylece aracın tasarımı ve özellikleri ortaya çıkmış oldu.

Toplam 610 haber.