Teknoloji

Teknoloji Haberleri

31 bin TL IMEI kaydı ile yurt dışından telefon almak ne kadar avantajlı?

Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de sorunsuz olarak kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt ücreti, 2024 itibarıyla tam 31 bin TL oldu.

Starlink, Telefonların Doğrudan Bağlanabileceği İlk Uydusunu Fırlattı

Starlink, akıllı telefonlara doğrudan hücresel bağlantı sağlayacak ilk uydularını uzaya fırlattı. Starlink'in yeni girişimi, dünyanın herhangi bir yerindeki kullanıcılara Starlink anteni almasına gerek kalkmadan hücresel bağlantı sunacak.

Ekşi Sözlük'ün Android ve iOS Uygulamalarına Erişim Engeli Getirildi

Daha önce alan adlarının yasaklandığını gördüğümüz Ekşi Sözlük'ün şimdi de Android ve iOS mağazalarında bulunan mobil uygulamasına erişim engeli geldi.

iPhone 16'da yeni özellik sunulmayacağı iddiası Apple'a zarar verdi

Bu yılın eylül ayında çıkması planlanan iPhone 16 ailesi için yeni bir iddia gündeme geldi. Bu iddia Apple'ın değerinin bile düşmesine neden oldu.

2024 Yılının Büyük Bir Heyecanla Beklenen Filmleri

Artık son gününde olduğumuz 2023 yılı, sinema yönünden dolu dolu geçen bir seneydi. Korkudan romantiğe, gerilimden macera ve aksiyona kadar birçok yapıma doyduk. Şimdiden gözlerimizi 2024'e diktiğimiz şu günlerde 2024 yılının en çok merak edilen filmlerini bir araya getirdik.

Uzaya Çıkacak İlk Türk Astronotun Eğitimleri Tamamlandı: İşte Fırlatılacağı Tarih

Türkiye Uzay Ajansı, uzaya çıkacak ilk Türk olacak Alper Gezeravcı'nın eğitimlerini tamamladığını açıkladı. Gezeravcı, bir terslik olmazsa 9 Ocak günü resmen fırlatılacak.

Bakanlık, iPhone ve iPad sahiplerini uyardı! Telefonunuzu kontrol edin

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin iOS işletim sistemi yüklü cihazları etkileyen ciddi güvenlik açıkları tespit ettiğini belirtti.

Karşınızda Xiaomi'nin Elektrikli Aracı

Xiaomi'nin yıllardır konuşulan elektrikli otomobili, ilk kez resmen gösterildi. "SU7" isimli otomobil, her detayı ile tüketicileri mest edecek gibi görünüyor.

Yapay zeka Siirt'i çizgi film posteri olarak çizdi

Multirazen isimli hesap yapay zekaya Türkiye'nin şehirlerini animasyon filmi afişleri gibi çizmesini istedi. Yapay zeka tarafından 81 ilin hepsi çizilen afişler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

TEKNOFEST 2024'te 75 milyon lira ödül ve destek verilecek

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular başladı. Yeni adresi Adana olan TEKNOFEST heyecanı 75 Milyon TL ödül ve malzeme desteğiyle kaldığı yerden devam ediyor.

Xiaomi CEO’su otomobilin ilk görüntüsünü paylaştı!

Xiaomi bir süredir ilk elektrikli otomobili ile gündemden düşmüyor. Xiaomi SU7 olarak adlandırılması beklenen elektrikli SUV’nin ilk resmi görüntüsü ise bugün yayınlanan bir posterde ortaya çıktı. Xiaomi CEO’su Lei Jun, otomobilin ön tasarımını gözler önüne serdi.

ASELSAN’ın kuantum projesi, bir ilki gerçekleştirdi!

ASELSAN'ın Kuantum Araştırma Laboratuvarı (KUANTAL) ilk ürünlerini ortaya çıkardı. İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

Bilim İnsanları Işığı Maddeye Dönüştürmenin Peşindeler

Osaka ve San Diego Üniversiteleri'nin iş birliğiyle yürütülen bir araştırmada, bilim insanları, ışığı maddeye dönüştürmek amacıyla Einstein'ın ikonik E=mc^2 formülünü test edecekleri bir deney tasarladı.

Kanser tedavisinde yeni bir yöntem geliştirildi: Yüzde 99 kanserli hücre yol ediliyor

Teksas A&M Üniversitesi, Rice Üniversitesi ve Teksas Üniversitesi'nden araştırmacılar, kanserle mücadelede çığır açan bir yöntem geliştirdi. Aminosiyanin molekülleri ve hızlandırılmış Feringa-tipi motorlar kullanılarak laboratuvar ortamında yapılan deneylerde, kanserli hücrelerin ?'unu etkisiz hale getiren bu yeni tedavi yöntemi, umut verici bir ilerleme olarak öne çıkıyor.

Diyarbakır'ın tarihi surlarında 70 burç restore edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Surlarda Diriliş' mottosuyla başlattığı restorasyon çalışmalarında 98 burcun 70'inde çalışmaları tamamladı.

İlk Türk uzay yolcusunun gidiş tarihi ertelendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihinin 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu.

Yurt dışı telefonların kullanım süresi 180 güne çıkarılacak

Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanılma süresinin 120'den 180 güne çıkarılacağı açıklandı. Geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların ülkede kalma süresinin de yurt dışından emekli olanlar için 4 yıla artırılacağını belirtildi.

Konuştuğunuz her şey reklam olarak karşınıza mı çıkıyor: İşte nedeni

Son zamanlarda konuştuğunuz her şey karşınıza reklam olarak mı çıkmaya başladı? Peki bu bir tesadüf mü, yoksa dinleniyor musunuz? Bu reklamlara nasıl engel olabilirsiniz?

Türkiye, İspanya ve Portekiz Ortaklığında MareNostrum 5 Süper Bilgisayarı Tanıtıldı

Avrupa'nın en gelişmiş süper bilgisayarı MareNostrum 5, Türkiye, İspanya ve Portekiz'in ortak yatırımlarıyla Barselona'da tanıtıldı. Yaklaşık 380 bin dizüstü bilgisayarın toplam kapasitesine denk gelen bu teknolojik devrim, bilimsel araştırmalara ve yapay zeka tabanlı çözümlere yeni bir boyut kazandırmaya hazır.

Toplam 617 haber.