Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Yapay zeka ile kalp hastalıkları 4 dakikada tespit ediliyor

Özel Hatem Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Hayri Alıcı, kalp hastalıklarının tanı ve tedavi takibinde uygulanan son teknolojik bir yöntem olan cardisio yani yapay zeka hakkında bilgiler verdi.

2024 Volkswagen Golf tanıtıldı! ChatGPT’li Golf mü olur?

Volkswagen markasının ilgi gören otomobili 2024 makyajlı haliyle tanıtıldı. İşte karşınızda Volkswagen Golf 2024!

Alper Gezeravcı, uzayda bugün 2 deney yapacak

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki çalışmalarına devam eden Gezeravcı, bugün "kapalı sistemler için yaşam destek ünitesi geliştirilmesi" ve "gen düzenleme verimliliğinin araştırılması" deneylerini gerçekleştirecek.

Ücretsiz bilgisayar oyunlarını indirebileceğiniz siteler!

Piyasaya sürülen pek çok yeni oyun genellikle ücretli olarak satışa sunuluyor. Tabii ücretsiz oyunlar da hiç yok değil. Bu yapımları oynamak için çeşitli platformlar da bulunuyor. Bizler de bu içeriğimizde ücretsiz oyun indirme amacıyla kullanabileceğiniz web sitelerini sizler için bir araya getirdik.

WhatsApp’ın sevilen özelliği artık Telegram’da!

Telegram WhatsApp'ın sevilen özelliği olan sesli mesajlar, fotoğraflar ve videolar için bir kez görüntüle seçeneğini kendi bünyesine katıyor.

Türkiye Kart için beklenen adım!

Türkiye Kart, şehirler arası seyahat eden vatandaşların yaşadığı kart karmaşasına son vermeyi hedefliyor. İşte detaylar...

Apple Vision Pro Ön Siparişe Açıldı: Yoğun İlgiden Teslimatlar 2 Ay Sarktı!

Apple'ın 2 Şubat'ta satışa çıkacak karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro için ön sipariş başvuruları başladı. Ancak yoğun ilgi dolayısıyla ilk günden teslimatlar mart ayına sarkmış gözüküyor.

Diyarbakır'da öğrencilere uzay bilimleri semineri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bilgievi öğrencilerine uzay bilimleri ve Türkiye'de uzay çalışmaları ile ilgili seminer verildi.

Instagram’da Aktiflik Kapatma Nasıl Yapılır? 4 Farklı Yöntemle Adım Adım Anlattık

Mesajlaşma sırasında diğer kullanıcıların aktif olup olmadığınızı görmelerini istemiyorsanız Instagram’da aktiflik kapatma işlemi yapabilirsiniz. Instagram’da aktiflik kapatma (Hareket durumu kapatma) nasıl yapılır?

Redmi Note 13 Serisi Tüm Dünyaya Tanıtıldı! Bomba Gibi Özellikler, Şeker Gibi Fiyat!

Xiaomi, geçtiğimiz aylarda Çin özelinde tanıtılan Redmi Note 13 serisinin global lansmanını gerçekleştirdi. Yeni modellerden en çok da Redmi Note 13 Pro+ ilgi görecek gibi görünüyor. İşte Redmi Note 13 serisi telefonların özellikleri ve fiyatları...

Reklam engelleyici kullanan yandı: YouTube siteyi yavaşlatıyor

YouTube, reklam engelleyicileri etkinleştiren kullanıcılar için yeni bir yavaşlama dalgasına başlıyor. Şirket, reklam engelleyici kullananlara daha yavaş bir deneyim sunmaya başladı.

71 milyon yıl önce yaşayan vahşi bir dinozorun kalıntıları keşfedildi

Bilim insanları, 71 milyon yıl önce New Mexico'da dolaşan vahşi bir dinozorun kalıntılarını keşfetti. Keşfedilen dinozor, tanınmış kuzeninden daha eski ve daha ilkel, ama bir o kadar da büyük.

WhatsApp Yeni Metin Formatları Geliyor: Kod Bile Yazabileceksiniz

Popüler uygulama WhatsApp, Android'deki beta sürümünde kodların, alıntıların ve listelerin paylaşılabileceği yeni metin formatlarını test ediyor.

Güneş Evi öğrencileri ağırladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait, doğa dostu yenilenebilir enerji kaynakları örneklerinden biri olan Güneş Evi, ilkokul öğrencilerini ağırladı.

Prof. Dr. Ekrem Ünal: 'Çocukluk çağı kanserlerinde tedavi modern teknoloji ile yüz güldürüyor''

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Profesör Doktor Ekrem Ünal, çocukluk çağı kanserlerinde kişiye özel ve multidisipliner tedavi uygulamaları ile Çocuk Hematoloji ve Onkoloji hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Vergisiz telefon almak isteyenler dikkat… Başvuruya ’21 kuruşluk poşet’ engeli

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı düzenlemesinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencisi Zeynep Ö., 9 bin 500 TL'ye cep telefonu aldı. İnternet üzerinden vergi iadesi başvurusunda bulunan Zeynep Ö.'nün başvurusu, faturasına 21 kuruşluk poşet ücreti yansıtıldığı için reddedildi. Genç kıza, 'Faturanızda başvuruya konu teknolojik cihaz dışında da ürün bulunduğundan başvurunuz reddedilmiştir' mesajı geldi.

Telefonu şarja takıp uyuyanlar dikkat: Faciayla karşılaşabilirsiniz

Diyarbakır'da, geçtiğimiz günlerde telefon bataryasının patlaması sonucu meydana gelen yangında anne ve çocukları facianın eşiğinden dönmüştü. Uzmanı, telefon bataryalarının patlamasının ana nedenleri konusunda uyarılarda bulundu.

Dünyaya en çok zarar veren adam Thomas Midgley

Yaptığı icatlarla dünyaya en büyük zararı veren bilim insanı Thomas Midgley'in insanları zehirleyen icatları

Teknoloji bağımlılığına, geleneksel çocuk oyunlarıyla tedbir alındı

Şehitkamil Belediyesi, teknoloji bağımlılığı ve obezite başta olmak üzere hareketsiz yaşamın beraberinde getirdiği sağlık sorunlarına geleneksel oyunlarla tedbir alacak. Proje kapsamında ilçe genelindeki müstakil anaokullarına oyun setleri ve okul öncesi döneme hitap edecek içerikte spor malzemeleri armağan edecek.

Toplam 621 haber.