Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Apple Vision Pro kullanıcıları, baş ağrısı ve yetersizlik nedeniyle ürünü iade etmeye başladı

Bazı Apple Vision Pro sahipleri, kulaklıklarını satın aldıktan iki hafta sonra, yetersizlik ve rahatsızlık sorunlarından şikayet ederek ürünleri iade etmeye başladı.

Türkiye'nin 4'üncü operatörü abone alımına başladı

Türkiye'nin 4'üncü operatörü olarak hizmet verecek Netgsm, "0510 22X XXXX" numara blokuyla bu ay itibarıyla abone alımına başladı.

Mobil fotoğrafçılar buraya! En iyi kameraya sahip akıllı telefonlar

Bir telefon satın almadan önce dikkat edilen ayrıntılardan birisi de kesinlikle de kamera. Hatta bazılarına bu kritere öylesine önem verir ki, işlemci, RAM ve ekran gibi özelliklerden bile feragat etmeyi düşünebilirler. Peki an itibariyle sektörde en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar hangileri? İşte DxOMark verilerine göre en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar!

Google'ın Üretken Yapay Zekâsı Gemini AI, iPhone'lara Geldi: Nasıl Kullanılacak?

Google'ın üretken yapay zekâsı Gemini AI, iOS kullanan cihazlarda da Google uygulaması üzerinden kullanılabilir oldu.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Türkiye’ye döndü

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Şarjı en uzun giden akıllı telefonlar belli oldu!

2024 yılı itibariyle akıllı telefon işindeki seçenekler bir hayli fazla. Bu da yeni bir telefon satın almak isteyen birisi için oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Burada kullanıcı ihtiyaçlarına ve taleplerine göre karar verilmesinin yanı sıra uzun vadede hayal kırıklıkları olmaması için satın alım öncesi araştırma yapılması gerekiyor. Peki batarya performansına önem veren ve şarj aletini adeta unutmak isteyenler hangi modelleri tercih etmeli? İşte şarjı en uzun giden akıllı telefonlar!

Alper Gezeravcı Dünya'ya Döndü: İşte Tarihe Geçen O Anlar!

Alper Gezeravcı ile beraberindekileri Dünya'ya getirecek olan uzay görevi, başarılı bir biçimde tamamlandı. Gezeravcı ve beraberindekiler, an itibarıyla yeryüzüne inmiş bulunuyorlar.

Nükleer Füzyonla Enerji Üretim Rekoru Kırıldı

Avrupa'daki nükleer füzyon laboratuvarı JET, kendi enerji rekorunu kırdı. Gerçekleştirilen bir deneyde, 69 megajoule enerji üretimi gerçekleşti. Dünya, temiz nükleer enerjiye çok daha yakın.

Apple katlanabilir iPhone üzerinde çalışıyor: İşte yeni telefon hakkında tüm bilinenler

Katlanabilir telefonlar konusunda sessizliğini koruyan Apple'ın iki adet katlanabilir iPhone prototipi ürettiği belirtiliyor. Katlanabilir iPhone'larla ilgili şimdiye kadar ortaya atılan tüm bilgiler...

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci başladı

Deneyap Teknoloji Atölyelerine katılmak isteyen öğrenciler için başvuru süreci başladı. Türkiye'nin 81 ilinde yer alan 139 atölyede robotik ve kodlamadan nanoteknolojiye kadar 11 farklı eğitimin verildiği atölyelere başvurular 25 Şubat'a kadar sürecek.

Google Gemini dönemi başlıyor!

Google, yapay zeka alanında önemli bir adım atarak Gemini isimli yeni yapay zeka sistemini duyurdu. İşte detaylar...

Alper Gezeravcı uzayda yapılan ilk deneyi yayınladı!

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzayda yaptığı ilk deneyi yayınladı. İşte konuyla ilgili detaylar ve deneyin içeriği...

2024 Tofaş Şahin modelinin üretimi başladı; Hem görüntüsü hem de fiyatı ortaya çıktı

Otomobil dünyasında adeta büyük değişime neden olacak 2024 model Tofaş Şahin geri dönüyor. İşte herkesi heyecanlandıran detaylar…

Astronotları ameliyat edecek: Cerrah robot uzaya fırlatıldı!

Bilim insanları tarafından geliştirilen robotik cerrahi kol, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yapay insan eti kesecek.

Fiyatı cep yakıyor: Apple Vision Pro siparişleri tükendi

Apple Vision Pro'nun ön sipariş süreci başladı. Gelen bilgilere göre, Vision Pro stokları şimdiden tükendi. Cihazın ABD'de resmi olarak satışa sunulacağı tarih ise 2 Şubat.

Nükleer Savaşta İnsanlığı Kurtaracak Yeni Bir Besin Kaynağı Keşfedildi

Bilim insanları, nükleer savaşın dünya çapında hasatları zayıflatabileceği ve küresel gıda üretimini yüzde 90 azaltabileceği öngörülen bir dönemde, deniz yosunu çiftliklerinin kurulabileceğini ileri sürdü. Deniz yosun çiftlikleriyle 1,2 milyar kişinin hayatının kurtarılabileceği iddia edildi.

İphone'a Gelecek Yeni Emojiler Belli Oldu: Diğer Yeni Özellikler de Gün Yüzüne Çıktı

iOS 17.4 için yayımlanan beta sürüm, yaklaşmakta olan özellikleri ortaya çıkarttı. Kullanıcılar, yeni iOS sürümünde yeni emojiler kullanmaya başlayacaklar. Ancak tek yenilik bu olmayacak.

Tesla İnsansı Robotun Yeni Videosu Paylaşıldı

Elon Musk, Tesla Optimus'un yeni bir videosunu paylaştı. İnsansı robotun yürüyüş mekaniklerini gösteren video, Tesla'nın adım adım ilerlediğini gözler önüne seriyor.

İnsan Beynine Çip Yerleştirildi

Tesla ile SpaceX'in kurucusu, sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, insan beynini bilgisayara bağlamaya çalışan projesinde yeni bir aşamaya ulaştıklarını duyurdu. Musk, bu amaçla kurduğu Neuralink şirketine ait bir kablosuz çipin ilk kez bir insanın beynine başarıyla yerleştirildiğini açıkladı.

Toplam 621 haber.