Teknoloji

Teknoloji Haberleri

İnsan beyninin sıcaklığı ölçüldü: Tahmin edilenden çok daha sıcak!

İnsan beyni ve sıcaklık arasındaki araştırmalar devam ederken bilim insanları şaşkınlık yaratan bir bulguya rastladı.

Rehberde kayıtlı olmayan kişiye nasıl WhatsApp’tan mesaj gönderilir?

WhatsApp’ta birçok gizli özellik mevcut. Bu gizli özelliklerin en kullanışlılarından biri de bir kişiyi rehbere kaydetmeden, o kişiye mesaj atabilmek. Bu şekilde karşıdaki kişiyi rehberinize kaydetmeden mesaj atabiliyor ve gizliliğinizi koruyabiliyorsunuz.

Bu da oldu! 16 Yaşındaki Çocuk, PUBG Oynamayı Yasakladı Diye Annesini Öldürdü

Hindistan'da 16 yaşındaki bir çocuk, yaşanan tartışma sonucunda PUBG oynamasını yasaklayan annesini, babasına ait bir silahla vurarak öldürdü. İşte oyun bağımlılığının ulaştığı seviyeyi gösteren kan donduran olayın detayları.

iPhone fiyatlarına zam geldi!

En son yılbaşında Türkiye'deki tüm ürünlerine iki kez zam yapan Apple, yeniden fiyatları yükseltti.

WhatsApp'ta bir devir kapanıyor: Yeni özellik yolda

Çevrim içi mesajlaşma platformu WhatsApp, yaptığınız bir işlemi geri almanızı sağlayacak bir butonu uygulamaya getirmeyi planlıyor. İlk ekran görüntüleri ortaya çıkan özelliğin, silinen mesajları geri almak için kullanılabileceği görülüyor. İşte ayrıntılar...

Güneş Sistemindeki 5 Ayrı Gezegen Çıplak Gözle Yan Yana Görülebilecek

Venüs, Merkür, Jüpiter, Satürn ve Mars, haziran ayı boyunca gökyüzünde çıplak gözle görülebilecek. Üstelik 24 Haziran'da da özel bir olay daha meydana gelecek.

Acıya boğan ölüm! Boğulmak üzere olan iki kardeşini kurtaran ağabey hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde su tahliye kanalında boğulmak üzere olan 12 ve 13 yaşındaki 2 kardeşini gören 16 yaşındaki tarım işçisi çocuk kanala atladı. Kardeşlerini kıyıya yaklaştıran ağabey, kısa süre sonra suya gömülerek gözden kayboldu. 16 yaşındaki çocuğun cansız bedenine ulaşılmasıyla yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah içinizden birileri uzaya gidecek

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni'nde konuştu.

Kimin horladığını artık Google söyleyecek!

Sağlık konusunda önemli adımlar atan Google, Android cihazların horlama ve öksürük algılama özelliği üzerinde çalışıyor.

"Sosyal medya yasası" teklifi Meclis'e sunuldu! Gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası geliyor

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ve 40 maddeden oluşan 'sosyal medya yasası' teklifi Meclis'e sunuldu. Eğer teklif yasalaşırsa internet haber siteleri de süreli yayınlar kapsamına alınacak ve ilanlardan faydalanabilecek. Diğer taraftan halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle gerçeğe aykırı bir bilgiyi yayan kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Telefon, akıllı saat ve bilgisayardaki TRT Bandrol Vergisi’ne zam

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, TRT Bandrol vergisi cep telefonunda yüzde 10’dan 12’ye, bilgisayar ve tablette yüzde 2’den 4’e, akıllı saatte yüzde 8’den 14’e çıkarıldı.

Google'da yazmamanız gereken 8 şey

İnternet sayesinde bilmediğimiz bilgileri öğrenebiliyoruz. Sevdiğimiz şarkıları dinleyip sevdiğimiz filmleri de izleyebiliyoruz. Bunu yaparken de dünyanın en büyük arama motoru olan Google'u kullanıyoruz. Google'da aradığımız kelimeler, en net sonuça ulaşmamıza yardımcı oluyor. Ancak bazı kelimeler var ki asla yazmamanız gerekiyor. Bu kelimelerden bazılarını arattığınız takdirde başınızın belaya girmesi yüksek ihtimal. İşte Google'da asla aramamanız gereken 7 şey.

iPhone 14 gelmeden fiyatlarına zam geldi

Güney Kore'deki kaynaklar, iPhone 14 serisindeki ön kameraların maliyetinin 3 kat arttığını söyledi. Bu da yeni modellere zam olarak yansıyacak.

WhatsApp'a yeni özellik geldi! Grup kavgalarına son

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gruplar için 12 seçeneğe kadar çıkacak anket özelliğini duyurdu! işte detaylar.

Sosyal Medyayı İkiye Bölen Okuma Tekniği: Soldaki Metni mi Daha Hızlı Okuyabiliyorsunuz, Yoksa Sağdakini mi?

Sosyal medyada yeni yeni kendini gösteren ve okumayı hem kolaylaştırdığı hem de hızlandırdığı iddia edilen biyonik okuma yöntemiyle karşınızdayız. İnsanların bazıları, bu tekniğin normalden çok daha iyi olduğunu savunurken diğerleri pek de fark olmadığını söylüyor.

WhatsApp gruplara kafayı taktı! İşte yeni özellikler

WhatsApp, gruplara yaptığı geliştirmeleri sürdürüyor. Topluluklar özelliğini geliştirerek grupları içine alan büyük bir grup sunan uygulama, gruplardaki kişi sayısını 256'dan 512'ye çıkardı. Şimdi de bir grubun eski üyelerini de gösterecek yeni bir düzenleme gündemde.

Elektrikli otomobillerde büyük tehlike: Araç fiyatları artabilir!

Elektrikli otomobillere olan büyük ilgi artarak devam ediyor. Ancak uzmanlar bu ilginin bazı sorunlara yol açacağını söylüyor.

İphone'larda Ne Kadar Vergi Var?

Dolar kuru, vergi ve enflasyon sebebiyle teknolojik cihazların fiyatları giderek artıyor. Peki iPhone'lara ne kadar vergi uygulanıyor? ÖTV'siz fiyatları ne kadar olurdu?

WhatsApp'a 3 yeni özellik

Online mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a emoji, dosya boyutu ve grup sohbetleriyle ilgili yenilikler geldi.

Toplam 621 haber.