Genel

Genel Haberleri

Erdal Beşikçioğlu, Hakan Peker, Gökhan Zan, Davut Güloğlu, İrfan Değirmenci yarışıyordu! İşte belediye başkanı seçilen ünlü isimler

2024 yerel seçimleri, Türkiye'de birçok ünlü ismin parti çatısı altında ya da bağımsız olarak yarıştığı bir atmosfere sahne oldu.

Meral Danış Beştaş: İmamoğlu'nun aldığı oylar bizim seçmenlerimizin

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş, İmamoğlu'nun aldığı oyların kendilerine ait olduğunu belirterek, seçmenlerinin AKP'yi cezalandırmak istediğini söyledi. Beştaş, İstanbul'da kaybetmediklerini ve İstanbul belediyesinin çalışmalarını yakından izleyeceklerini vurguladı.

Hangi parti kaç belediye kazandı? YSK Başkanı Yener, merak edilen rakamları paylaştı

Dünkü seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, "Türkiye geneli belediye başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi 35, Adalet ve Kalkınma Partisi 24, Halkların Eşitliği ve Demokrasi Partisi 10, Milliyetçi Hareket Partisi 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi 1, İyi Parti1 belediye başkanlığı kazanmıştır" dedi.

Rekabet Kurulu'ndan Ünlü Deterjan Firmasına 4,6 Milyon Lira Para Cezası

Rekabet Kurulu, ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret AŞ'ye uzlaşma sonucu 4 milyon 635 bin 94 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. ABC Deterjan, soruşturma neticesinde alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiğini kabul etti.

Türkiye yarın sandık başına gidiyor! İşte vatandaşı yakından ilgilendiren seçim yasakları

Türkiye, yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Vatandaşların oy kullanacağı okullarda son hazırlıklar sürerken yarın bazı seçim yasakları da yarın sabah saat 06.00'dan itibaren uygulanacak.

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' cinayeti soruşturmasında yeni gelişme

Fatih'te sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin soruşturmada, şüphelinin müebbet hapsi istendi.

Elon Musk'un ‘Dem Party’ paylaşımına milletvekilinden cevap

Dem Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ABD’li ünlü iş insanı Tesla, SpaceX ve X sosyal medya platformunun patronu Elon Musk’ın ‘Dem Party’ paylaşımına cevap verdi.

Sağlık Bakanlığı, 8000 İşçi Alımı İçin Kura Tarihini Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurusunun ardından, Sağlık Bakanlığı bünyesine İŞKUR aracılığıyla 8 bin işçi alımı için başvurular tamamlandı.

YSK oyların geçersiz sayılacağı durumları belirledi!

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy geçerliliği ve geçersizliği hususunda belirli kurallar belirledi. Peki hangi durumlarda kullanılan oylar geçersiz sayılacak? İşte detaylar;

YSK açıkladı: İftar vaktinde sayım sürecek mi?

Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK, ilgili kanuni düzenleme uyarınca "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini" bildirdi.

Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okullar 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edildi.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan

Kira ve ücret kazancı gibi geçen yıl elde edilen gelirlere ilişkin beyannamelerin 1 Nisan'a kadar verilmesi önem taşıyor.

Meteorolojiden toz taşınımı ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son tahminlere göre Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı olacağını ve ülkemizin batı kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarların (40-60 km/saat) etkili olacağını bildirdi. Ayrıca, hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde artacağı ancak diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Karabük Üniversitesi'ndeki iğrenç iddialar bakanlığı harekete geçirdi! Tek tek sorgulamaya başladılar

Karabük Üniversitesi'nin itiraf sayfasında bazı Türk öğrencilerin Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadıktan sonra HPV ve HIV kaptığı iddiası bir şehri ve üniversiteyi karıştırdı. Söylentilerin ardından Karabük Üniversitesi yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili birçok yeni düzenleme getirirken, konu İçişleri Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Üniversite bölgesine mobil araçlar yerleştiren Göç İdaresi Başkanlığı yabancı uyruklu kişileri sorgulamaya başladı.

DİB-MBSTS sınav sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası var mı? İşte gündem olan sorunun yanıtı

Seçim yasalarına göre, Türkiye'de oy kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak, bu zorunluluğun ihlali durumunda uygulanacak cezalar belirli kurallara tabidir.

Fatih Portakal açıkladı: Yerel seçimlerde, bu illerde sürpriz sonuçlar olacak!

Yerel seçimlere sayılı günler kala, Türkiye'nin dört bir yanındaki siyasi atmosfer giderek ısınıyor. Tecrübeli gazeteci Fatih Portakal, özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, seçim sonuçlarının sürprizlere gebe olduğunu dile getirdi.

Milyonlarca Çalışanı İlgilendiren Düzenlemeler Geliyor: Gün Sayısı Düşecek mi?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler geliyor. Uzun süredir çalışma hayatında beklenen düzenlemeler, son gelen bilgilerle gündeme oturdu. Özellikle kıdem tazminatı gün sayılarının azaltılması ve esnek çalışma düzeninin uygulanması gibi konular, merak konusu oldu. İşte detaylar...

Seçime 4 gün kaldı! Hangi lider nerede oy kullanacak?

Türkiye, 31 Mart pazar günü yerel seçimler için oy vermeye hazırlanırken genel başkanlar da sandık başında olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan her seçim olduğu gibi oyunu İstanbul Üsküdar'da kullanacak. Peki hangi lider nerede oy kullanacak?

Toplam 8164 haber.