Bölge

Bölge Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'CHP'yi allayıp pullayıp size dayatıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'CHP'yi allayıp pullayıp size dayatıyorlar. İstanbul'da ne kadar marjinal ideoloji mensubu varsa hepsini Kürt kardeşlerimin başına patron yapanlara artık gidilecek yol olmadığına inanıyorum.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Türkiye zübük siyasetin acılarını çok çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Türkiye zübük siyasetin acılarını çok çekti. Diyarbakır huzuru da özgürlüğü de yatırımı da hizmeti de refahı da AK Parti döneminde görmedi mi? Onlar sizin iradenizle seçtiğiniz belediye başkanlarını dağdan getirdikleri teröristlere tokatlatırken biz Diyarbbakır'ı bölgesinin yıldızı haline getirmek için uğraşmadık mı? Onlar Çukur Eylemleri ile bu şehrin sembolü olan Sur'u çukur eylemleri ile mahvederken biz kimsenin burnunu kanatmadan bölgeyi yeni baştan yapmak için çalışmadık mı? Onlar Diyarbakır Cezaevinin edebiyatını yaparken biz kültür merkezine dönüştürmedik mi?'

Diyarbakır yaşlıları mutlu

Türkiye Yaşlı Profili Araştırmasının sonuçları paylaşıldı. Türkiye'de en fazla yaşlı nüfus oranına sahip ve en düşük yaşlı nüfus oranına sahip kent belli oldu. Yaşlıların yüzde 64,1'i kendini mutlu, yüzde 27,9'u ne mutlu ne mutsuz, yüzde 8'i ise mutsuz olarak nitelendirdi. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise yüzde 3,5 ile Şırnak olarak belirlenirken, Diyarbakır'da yaşlı nüfus 95 bin 863 kişi oldu.

Gazikültür, Türk Kuyumculuk ve Mâden Sanatına dair eşsiz bir eser yayımladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür, Türk-İslam sanatlarının nadide dallarından biri olan kuyumculuk ve maden sanatlarına ışık tutan Resimli Ansiklopedik Türk Kuyumculuk ve Mden Sanatı Terimleri Sözlüğü' nü okuyucuyla buluşturdu.

GSO Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi hekim kadrosunu genişletiyor

SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosunu genişletiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Necip Deniz SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Ramazan etkinlikleri devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi çerçevesinde mizah sanatçısı Recep Demirkaynak ve Sanatçı Mesut Kurtis'i Diyarbakırlılarla buluşturdu.

Diyarbakır'da 200 liralık festival çeki izdihamı

Diyarbakır'da ev eşyasından giyim eşyasına kadar çeşitli ürünlerin satıldığı bir alışveriş merkezinde, bayrama özel kampanya düzenlenince izdiham yaşandı.

Diyarbakır'da 298 adet tarihi eser ele geçirildi: 7 gözaltı

Diyarbakır'da farklı dönmelere ait 298 adet tarihi eser ve 350 paket kaçak sigara ele geçirildi. 7 şüpheli gözaltına alındı.

Enkazda eşini ve sağ bacağını kaybeden kadın protezine kavuştu

6 Şubat'ta meydana gelen depremlere Adıyaman'ın Besni ilçesinde 5 katlı bir binada yakalanıp eşini ve sağ bacağını kaybeden 60 yaşındaki Ayşe Fatma Topaloğlu, protez bacağına Gaziantep'te kavuştu.

Vali Varol, öğrencilerle bir araya geldi

Adıyaman Valisi Osman Varol, yurtta kalan öğrencilerle bir araya gelerek iftar sofrasında buluştu.

Gaziantep'te intihar ve bebek ölümlerini önleme çalıştayı düzenlendi

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından son günlerde artış gösteren intihar vakaları ve bebek ölümlerini önleme çalıştayı Şehir Hastanesi'nde düzenlendi.

Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 7 gözaltı

Gaziantep'te jandarma ekiplerince yapılan kaçakçılık operasyonunda piyasa değeri 740 bin TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Gaziantep'te otomobilin LPG tüpünün patladığı anın görüntüsü ortaya çıktı

Gaziantep'te tamir edildiği esnada LPG tüpü patlayan otomobilin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Dicle Elektrik, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde, elektrik tedarikinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla bir Koordinasyon Merkezi kuracağını duyurdu. Şirket, seçim sürecinde tüm risk ihtimallerine karşı önlem alındığını bildirerek, 30 Mart saat 00.00'dan 1 Nisan saat 17.00'ye kadar bölge genelinde bin 387 personel ve 535 ekiple teyakkuzda olacağını açıkladı.

Bismil'de otomobil manava daldı: 1 yaralı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde otomobilin manava daldığı kazada 1 kişi yaralandı.

AK Partili Ataman, hemşerilerini iftar sofrasında ağırladı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Batman'da Silvanlılar ile iftarda bir araya geldi.

Diyarbakır'da iki aile arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde husumetli aileler arasında silahlı kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Polisten kaçarken attıkları kutudan uyuşturucu çıktı

Batman'da polis ekipten kaçan araçtan atılan kutuda 4 kilo 718 gram skunk, 238 gram toz esrar ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Toplam 4309 haber.