Güven Kuzu: TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Üyelerin Derdine Derman Olacak

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin hukuki anlaşmazlıklarında çözüm sağlayacak bir birimi daha faaliyete sundu. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Üyelerin hukuki anlaşmazlıkları için hizmet verecek olan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk Merkezi, TOBB Uyum işbirliğinde geçtiğimiz günlerde törenle açıldı. 

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Üyelere fayda sağlayacak bir hizmet birimini daha faaliyete sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

 STSO'nun birimleriyle Üyelerin derdine derman olmaya çalıştığını kaydeden Başkan Kuzu, üyelere yol gösteren, katkı sağlayan yeni birimleri de oda bünyesine kazandırdıklarını ifade etti. Üyelerin hukuki sorunlarında bundan böyle Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk Merkezi'nden faydalanabileceğini belirten Başkan Kuzu, merkezin TOBB Uyum'un da desteğiyle faaliyete sunulduğunu dile getirdi. 

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk Merkezi'nin başka şirketlerle veya kişilerle ihtilaflı olan üyelere yargı yoluna gitmeden çözüm sağlayacağını belirten Kuzu, bu sayede üyelerin hukuki sorunlarını kısa süre içinde çözmeyi, uyuşmazlıkların giderilmesini, ticari anlaşmazlıkların çözülerek, hukuki sürecin hızlandırılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Mahkeme sürecinin uzayabildiğini belirten Kuzu, ticari davaların temyiz ve diğer süreçlerle beraber 1035 güne kadar uzayabildiğini belirterek, arabuluculuk sisteminin hukuk ihtilaflarını yargı yoluna gitmeden kısa süre içinde çözdüğünü söyledi. 

Kuzu, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk Merkezi'nin açılmasına verdiği katkı dolayısıyla TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek'e teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN