Güres Caddesi'nin Adı Nereden Geliyor? Siirt'in Yaşayan Ansiklopedisi Açıkladı

Siirt'in tarihine ışık tutan, şehrin nostalsijisine sahip çıkan Faik Kuzu, Güres Caddesi'nin adının ne zaman ve nereden geldiğini açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'in tarihine ışık tutan, şehrin nostalsijisine sahip çıkan Faik Kuzu, Güres Caddesi'nin adının ne zaman ve nereden geldiğini açıkladı.

Kuzu, 1960'lı yıllarda Güres Caddesinde çekilen nostaljik fotoğrafları Artı Siirt Haber Ajansı ile paylaştı.

Siirt'in geçmiş tarihini fotoğraflayarak halka sunan Kuzu, 1964-1966 yıllarında dönemin Valisi Şevket Güres'in caddeye Güres Caddesi ismini verdiğini belirtti.

Kuzu, Vali Şevket Güres ve 1960'lı yollarda Güres Caddesinden çekilen fotografları paylaştı.

Kuzu, Siirt'in nostaljisini Siirt halkıyla buluşturmaktan mutluluk duyduğunu ve özel çalışmalara devam edeceğini sözlerine ekledi.

Artı Siirt Haber Ajansı olarak, Siirt'in önemli değerlerinden Faik Kuzu'ya, şehrimizin tarihine ışık tuttuğu için teşekkür ederiz.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Mehmet Yılmaz | 22 Mayıs 2022 10:04

    Siirt’in bu en güzel caddesinin adını bu vali hak etmiyor. Siirt’e çakılı bir çivisi olmayan bir vali. Diğer valiler gibi perdepilavı ve büryan yiyerek gün geçirmiş bir kişi. Siirt için çalışmış üç vali var. Bunlardan ilki Sakıp Beygo ikincisi Atila Koç diğeri de Nuri Okutan. Bu caddeye adı verilmesi gereken biri varsa o da Edip Turhan’dır.

BUNLARA DA BAKIN