Gülşen'in tutuklanmasına tepkiler büyüyor: 'Şarkıcı Gülşen ışık hızıyla tutuklandı çocuklara tecavüz edenler 'Bir kereden bir şey olmaz' diye aklandı!'

Şarkıcı Gülşen'in, bir konserinde 'İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' dediği görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülşen hakkında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Gülşen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Gülşen'in tutuklanmasına siyasilerden tepkiler geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Dört ay önce konserinde imam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen tutuklandı.

Gülşen’in tutuklanmasına tepkiler büyüyor.

Muharrem İnce: Gülşen’in sözlerine kesinlikle katılmıyorum. Bu sözler nedeniyle tutuklanmasını da doğru bulmuyorum. Yeter artık! Yargıyı iktidarın sopası olarak kullanmaktan vazgeçin.

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil: Bu düzen yıkılacak. Tüm suç ortakları da altında kalacak.

Derya Uluğ: Gülşen için bu kadar hızlı ilerleyen adalet sisteminden, çocuk ve kadın tacizcilerine, katillerine, onlarca sayamayacağım suçu işleyip sokaklarda dolaşan baş tacı edilenler için de aynı adaleti bekliyoruz. Hızlıca!

Hadise: Çok üzgünüm… Hepimiz insanız, yanlışlar ve hatalar yapabiliriz çünkü insanız! Özür dilemek, özür dileyebilmek büyük bir erdemdir ki özür dilendi. Size soruyorum, kadınları vahşice öldüren, iki ay yatar çıkarım diyen adamları, çocuklarının yanında karısını döven adamları bugün Gülşen’in tutuklandığı gibi tutuklasalardı kaç tane kadın bugün hayatta olurdu?

Nagehan Alçı: Gülşen’in tutuklanması tam bir hukuk cinayeti. Yargısal aşırılık bu. Yapmayın etmeyin sayın savcılar, sayın hakimler. İnsaf lütfen. Adalet mi şimdi bu?Gülşen’in sözleri çok çirkindi ama özür metni çok samimi, çok içtendi. Numaradan bir özür değildi. Gülşen özgürlüğüne kavuşmalı…

Ali Babacan: Gülşen’in sözleri inciticiydi, kendisi de kabul etti. Hiçbir hakaret tasvip edilemez. Ama bunun karşılığı tutuklama olmamalıydı. Özür dileyen birine ceza sopasıyla çullanan zihniyet ne adalet ne de merhamet sahibidir. Tutuklu yargılama istisna olmalıdır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Sahnedeki ifadeleri nedeniyle bir sanatçıyı tutuklamanın hukukla yorumlanabilecek bir yanı yok. Bu karar; iktidarın ve yargının, yaşam tarzlarına savaş açmış bir zümrenin emrine girdiğinin ilanı. Darbe dönemlerinde dahi yaşanmamış bir hukuk garabeti yaşıyoruz. Mücadele edeceğiz!

Edis: Üzüntüm tarifsiz. Herkesi ve her şeyi anlayabilmekle beraber bir sanatçının, yakın arkadaşım olan meslektaşımın söylemlerinden ötürü cezaevine gönderilmesi beni yıkmıştır. Arkadaşımın samimi beyanlarına inanıyorum. Türk adaletinden kararını yeniden gözden geçirmesini bekliyorum. Bu devran döndüğünde sanatçılar bu kadar acımasız olmayacak bilesiniz.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Utanmaz zihniyet “Makara Bakara” diyen bir tiplemeyi Büyükelçi yap! Sapığı İşkur müdürü yap! Silivri emniyet müdürünün katilini içişleri bakanı yap sonra yasada tutuklamayı gerektirmeyen bir suç isnadından dolayı bir sanatçıyı tutukla! Siz seccade Cambazısınız din düşmanısınız!

 

Zeynep Bastık: Yıllardır şarkılarıyla toplumun her kesimini bir araya getirmiş Gülşen'in arkadaş arasındaki tek cümlesiyle, toplumu ayrıştırmaya çalıştığını düşünmek? Hele ki hatasının farkına varıp özrünü dilemişken... Çok üzgünüm ve kaygılıyım!

Aynur Aydın: Gülşen sırf onların istediği gibi giyinmediği, davranmadığı için tutuklandı. Canım acıyor gerçekten. Sustukça sıra bize de gelecek arkadaşlar! Tüm sanatçı arkadaşlarım lütfen susmayın! Ses olalım.

Selda Bağcan: Gülşen’i hemen serbest bırakın. Bunca şöhreti ile nereye kaçacaktı…

Gaye Su Akyol: Korku imparatorluğunda sıradan bir gün; suçlu ilan et, suç yarat, linç örgütle, devletin organlarını kullanarak hukuksuzca cezalandır. Yıllardır kadınlara, lgbti+’lara, azınlıklara karşı sistematik olarak nefret suçu işleyen bir güruh ve yardakçıları, yargılanacaksınız.

Şamil Tayyar: Gülşen’e tek ses tepki gösterenlerin tutuklamada ayrışmaları, kararın vicdanlarda tam karşılık bulmadığını gösteriyor. Suç ve ceza arasında doğru orantı kurulmadığında doğal sonuç budur. Kaş yaparken göz çıkarmak, böyle bir şey olsa gerek.

Aslı Şafak: Kimseyi öldürmemiş, ihaleye fesat karıştırmamış, hırsızlık yapmamış bir kadını tutuklamakta gösterilen hız, kadınları erkeklerden korumak için gösterilseydi katledilenler hala hayatta olurdu. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar.

Pınar Deniz: Fikri hür insanların yargılanmadığı bir ülke hayal ediyorum. Vay halimize... Ne yazık. Gülşen serbest bırakılsın.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN