Grip Aşısı Durumunuzu E-Nabız'dan Sorgulayın

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

"Bilindiği üzere; Grip Aşıları Sağlık Bakanlığı’nın sistemi üzerinden reçete edildiği için, doktorlarımız, sistemin izin vermediği kişilere grip aşısını reçete edemiyorlar. " diyen Aydın, "Sistemin izin verdiği risk durumundaki (Kronik rahatsızlığı olan, organ yetmezliği olan, KOAH, gebe olan vb..) kişiler ise sürekli güncellenmektedir. Vatandaşlarımız; Grip aşısının kendilerine hekimleri tarafından yazılıp yazılamayacağını öğrenmeleri için gereksiz yere Aile Sağlığı Merkezlerine ve diğer sağlık merkezlerine başvurmamalıdırlar." dedi.

Aydın konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız Grip aşısı için E-NABIZ’dan “İnfluenza Risk Durumu” kontrolü yaparak taraflarına grip aşısının yazılıp yazılmayacağını öğrenebilirler. Yüksek risk durumunda olan vatandaşlarımız bağlı oldukları aile hekimine giderek Grip aşısını yazdırabilirler. “Yüksek Risk Grubunda Değilsiniz” uyarısı alan vatandaşlarımıza grip aşısı yazılamayacağından bu vatandaşlarımız gereksiz yere sağlık merkezlerine başvurmamalıdırlar.

İnfluenza Risk Durumu ise sürekli güncellenecektir. Grip aşısını hekimlerinde yazdıramayan ama Grip aşısını ücretli olarak alıp yaptırmak isteyen vatandaşlarımız ise, doğrudan eczanelerden aşılarını alarak bağlı oldukları aile hekimliği biriminde aşılarını yaptırabilirler."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN