Google'da yazmamanız gereken 8 şey

İnternet sayesinde bilmediğimiz bilgileri öğrenebiliyoruz. Sevdiğimiz şarkıları dinleyip sevdiğimiz filmleri de izleyebiliyoruz. Bunu yaparken de dünyanın en büyük arama motoru olan Google'u kullanıyoruz. Google'da aradığımız kelimeler, en net sonuça ulaşmamıza yardımcı oluyor. Ancak bazı kelimeler var ki asla yazmamanız gerekiyor. Bu kelimelerden bazılarını arattığınız takdirde başınızın belaya girmesi yüksek ihtimal. İşte Google'da asla aramamanız gereken 7 şey.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

1

Google'a asla yazmamanız gereken 7 şey - Resim 1

Bir numaralı baş danışmanınız Google, her zaman doğru bilgi kaynaklarına mı yönlendiriyor? İşte Google'da danışmamamız gereken şeyler.

2

Rahatsızlıklarınız

Rahatsızlıklarınız - Resim 2

Eğer kendinizi kötü hissediyorsanız, bir ağrınız, gününüzü mahveden bir sağlık şikayetiniz varsa doktora başvurmanız gerekiyor. Eğer Google'da basit bir rahatsızlık araması yaparsanız, büyük endişelere kapılmanız doğal. Her türlü semptomun çok çok farklı hastalıklara bağlandığı binlerce yanıltıcı içerik var. Sıradan bir semptom pek çok hastalıkla bağlantılı olabilir. Doğru cevabı size doktorunuz verir, Google değil.

3

Herhangi bir organ kanseri

Herhangi bir organ kanseri - Resim 3

Kanser son derece ciddi boyutlara ulaşan, çok farklı türleri olan bir hastalık. Bu nedenle semptomların skalası da geniş oluyor. Eğer kanser olduğunuzdan endişe ediyorsanız, muhakkak doğru sonuca ulaşmak için tıbbi kontrol yaptırmalısınız. İster inanın ister inanmayın, insanlar herhangi bir organının yanına "kanseri" kelimesini yazıp, kendi semptomlarıyla bağ kurmaya çalışıyorlar. Bu psikolojiden çıkmanızı temenni ediyoruz.

4

Cilt durumunuz

Cilt durumunuz - Resim 4

Kaşıntı, döküntü, kuruluk ve kabarma gibi pek çok cilt durumu, çok geniş yelpazeye yayılan hastalıklara bağlı olabilir. Yine ilk iki maddede olduğu gibi, cildinizle ilgili bir şikayetiniz varsa Google arama sonuçlarına güvenmemelisiniz.

5

Uyuşturucu türleri

Uyuşturucu türleri - Resim 5

Uyuşturucu maddelerin ortak noktası, beyni ve bedeni farklı sürelerde eylemsiz kılmalarıdır. Kanun dışı olan konuların aramalarında karşınıza çıkacak bilgilerin de kanun dışı olduklarını unutmayın. Faydacı bir yaklaşıma sahip olmayan internet sitelerine girmeniz, bu tarz aramalarla kolay bir hal alıyor.

6

Faizsiz / düşük faizli kredi

Faizsiz / düşük faizli kredi - Resim 6

Küresel finansal sistem borçlanma üzerine işler. Eğer paraya ihtiyacınız varsa, faiz ödemek istemiyorsanız tekrar düşünün. Faizsiz kredi aramasında çıkan sonuçlar arasında, insanlar yanlış yönlendiren içerikler mevcut. Kötü niyetli birileri, girdiğiniz site üzerinden sizden bilgi talep edebilir, düşük faizli ya da faizsiz kredi talebiyle elinizdekilere bile alıkoyabilir.

7

Nasıl zengin olunur?

Nasıl zengin olunur? - Resim 7

Böyle bir arama yaparsanız, muhtemelen sahte borsa veya bahis sitelerine yönleneceksiniz. Network marketing gibi planlarla çalışan şirketlerin aldatıcı reklamları ve siteleri karşınıza çıkacak, sizden para kazanmak için para talep eden çok yer olacak.

8

Suç aletleri yapımı

Suç aletleri yapımı - Resim 8

Google üzerinden yapacağınız böyle bir arama, diğer aramalarda olduğu gibi veritabanına kaydedilecek. Eğer çok kritik aramalarda bulunursanız, tıkladığınız siteler ruhunuz bile duymadan kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir. Öte yandan "Bomb instructions" kelimesini arattığınızda ise büyük ihtimalle hükümet ve CİA'ya kırmızı alarm vereceksiniz. Çünkü birçok insan Google'dan bombanın nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyor ve öğrendikten sonra istemediğimiz bomba eylmelerini gerçekleştiriyorlar. Buna önlem olarak bu kelimeleri yazan kişiler takibe alınıyor.

Kaynak: Webtekno

 
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN