Fransa'da da tribünlerden hükûmet istifa sesleri

Fransız taraftarlar, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Ön Eleme turlarında Paris'teki Stade de France'da oynanan Fransa-Hollanda karşılaşmasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u protesto etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Cuma günü oynanan karşılaşmanın 49. dakikasının üçüncü saniyesinde Fransız taraftarların bir bölümü, skor 3-0 lehlerine olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Macron'u, ülkede emeklilik reformuna karşı protestolar devam ederken istifaya çağırdı. 

''Macron istifa'' tezahüratı özellikle 49 dakikanın üçüncü saniyesinde yapıldı, çünkü Fransa'da hükûmet Meclis'in onayı olmaksızın emeklilik reformunu zorla geçirmek için Anayasa'nın 49.3. maddesini kullanmıştı.

Fransa'da emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkaracak reformun, hükûmet tarafından Meclis'i baypas ederek geçirilmesi, ülkede kitlesel protestolara sebep olmuştu. Sendikalara göre, Fransa'da cuma günü 3 milyon kişi protestolar için sokağa çıktı.

Türkiye'de statlarda 'hükûmet' istifa sesleri, Ankara'yı rahatsız etmişti

Türkiye'de Süper Lig'de, 6 Şubat depremlerinin ardından oynanan ilk karşılaşmada Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarı, "Hükûmet istifa" sloganları atmıştı.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sloganlara tepki göstererek, ''Hiç merak etmeyin. Mesaimizi bölmesinler. Biz mesaimizi de böleriz. Mesaimizi bölerlerse bu milletin karşı karşıya kaldığı süreçte bu millete haksızlık ederler'' demişti. 

Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tepki olarak Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN