EYT'de kritik 2 gün: Askerlik ve doğum borçlanmasında 20 bin lira cebinizde kalabilir

Siirt SGK Müdürü Abdulcelil İlbaş, askerlik ve doğum borçlanması konusunda vatandaşları uyardı. Borç başvurusu ve hesabı 2023'e kalırsa, SGK yaklaşık yüzde 54 daha fazla borçlanma primi hesap edeceğine dikkat çekti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT düzenlemesi hakkında yaptığı açıklama sonrası Siirtli vatandaşlar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne gelerek, işlemlerini yapmaya başladı.

“Yoğunluk nedeniyle Cumartesi günü de kurum olarak vatandaşlara hizmet vereceklerini ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu Siirt il Müdürü Abdulcelil İlbaş, “Cumhurbaşkanımız dün yaptığı açıklama ile birlikte yaş sınırını kaldırdı. Şuan gelen vatandaşlarımızın sadece askerlik borçlanmasını, doğum borçlanma taleplerini alıyoruz. Yoğunluk nedeniyle cumartesi günü de kurum olarak vatandaşlara hizmet vereceğiz.” açıklamasında bulundu.

“Yılbaşından önce müracaat etmenin avantajları olacak”

“Yılbaşından önceki askerlik borçlanma tutarı ile yılbaşından sonraki askerlik borçlanma tutarı arasında 20 liralık bir fark olacağını ifade den İlbaş, “Şuanda vatandaşın askerlik borçlanması talebinde bulunması vatandaşın leyinedir. Bugün itibariyle askerlik borçlanması yapan bir vatandaş günlük ödeyeceği ücret 69,24 liradır. Yani 540 günlük askeri borçlanması ödemek isteyen vatandaş, yılbaşından önce 37 bin 270 lirası ödemesi gerekiyor. Yılbaşından sonra yaptığı zaman, 115 lira üzerinden 540  gün içinn 62 bin 100 Türk Lirası oluyor.  20 bin liraya yakın bir fark çıkıyor. Bu yüzden vatandaşlarımız yılbaşından önce askerlik borçlanmasını yapması onların avantajına olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

EYT’li Kasım Apuhan’da  “Bizim için bu karar mucize gibi bir şeydi. Yıllardır bu haberi bekliyorduk, en sonunda karar verildi çok sevinçliyiz. Askerlik borçlanması için geldim onun talebinde bulunuyorum. Formu doldurduktan sonra bankaya gidip ücretimi yatırıp erken emeklilikten faydalanacağız.” Yorumunda bulundu.

EYT sırasında bekleyen Mehmet Şirin Aydoğdu ise, “Bu yasayı yıllardır bekliyorduk, ben sayın cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün ailelere mutluluk verdi.” İfadesini kullandı.

Kafamda oluşan soru işaretlere cevap bulmak için geldim diyen, Ali Doğan ise şunları söyledi:

“Günlerimi hesaplamak ve toplamak için kuruma geldim. Daha önce E Devlet sisteminden kontrol ediyordum. Ama kafamda oluşan soru işaretlere cevap bulmak için geldim. Daha fazla prim gününe sahip olduğum için bu prim günlerimin maaşıma yansımasının ne olacağını merak ettim. Onun cevabını almak için burada çalışan arkadaşlardan cevabımı aldım.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN