Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Değişti! Resmi Gazete'de Yayımlandı! Evde Bakım Maaşı Kesilecek Mi? İşte Yeni Düzenleme…

Türkiye'de oldukça geniş bir kesime yapılan yardımlardan biri olan evde bakım maaşları hakkında bakanlık yeni bir yönetmelik yayımladı. Peki, evde bakım maaşları kesilecek mi? İşte detaylar…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım maaşlarına yönelik yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kısa süre önce Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği değişti. Yönetmelik kapsamında evde bakım maaşlarında yeni düzenleme hayata geçti.

Seçimlerden kısa süre önce yapılan düzenleme sonrasında evde bakım maaşlarının kesilip kesilmeyeceği ise merak edilmeye başladı. Yönetmelik kapsamında kimlerin bu destekten faydalanacakları da araştırılmaya başladı. Yardımdan yararlanan kişilerin gelir durumlarına bakılarak iptal edilmesinin mümkün olduğu aktarıldı.

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI DEĞİŞTİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uzun süredir ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç aileler için yaptığı evde bakım yardımlarında şartlar değişti. Hazırlanan yeni yönetmelik kapsamında evde bakıma muhtaç olan kişilere yapılan 4 bin 336 TL’lik yardımlar için asgari ücretin 3’te 2’si kadar gelirin olması gerekiyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında aranan şartlar ise kısaca şöyle:

  • Hane içindeki kişilerin kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının asgari ücretin net 2/3’ünden az olması,
  • Engelli bireyin 4’üncü maddede yer alan belirli sağlık raporuna sahip olması,
  • Günlük hayatın alışmış, tekrar eden gerekeni önemli ölçüde yerine getirememesi nedeniyle hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremediğinin tespit edilmesi vb.

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin belirlenen söz konusu tüm şartları taşımaları gerekecektir. Bu şartları sağlamayan kişilerin yardımdan yararlanmaları mümkün olmayacaktır.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR, KESİLECEK Mİ?

Evde bakım maaşı alan kişiler eğer gelir şartı ve diğer belirlenen şartları sağlamazlarsa bu durumda evde bakım maaşı almayacaklar. 2023 yılı için belirlenen evde bakım maaşı ise 4 bin 336 TL olarak hesaplandı. Memur ve emekli zammı ile beraber Temmuz ayında evde bakım maaşları da yine artırılacak.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN