2022 Haberleri

2022 Haberleri

35. Vergi Haftası Kapsamında Defterdarlık Ziyaretleri Devam Ediyor

İlimiz genelinde 2022 Kurumlar Vergisi’nde vergi rekortmenleri listesinde yer alan Siirt Vergi Dairesi Müdürlüğü mükelleflerine yapılan ziyaretler devam ediyor.

Siirt’te Kaç Öğrenci Kürtçe Seçmeli Ders İçin Başvuru Yaptı? Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü Sorduğumuz Soruya Cevap Vermedi!

Türkiye’de ortaokullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersleri tercih süreci 12 Şubat tarihinde sona erdi.

Kanser vakalarında yüzde 77'lik artış öngörülüyor: Sık görülen türler hangileri?

Dünyada 2022'de tahmini 20 milyon yeni kanser vakası tespit edilirken, kanser sebebiyle 9,7 milyon ölüm yaşandı. En fazla vaka Asya'da görülürken, bunu sırasıyla Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Afrika ve Okyanusya takip etti. Kanser vakalarında küresel olarak 2022'ye kıyasla 2050'de ise yüzde 77'lik artış öngörülüyor. 2022'de en sık görülen ve ölümcül olan kanser türü, kadınlarda meme kanseri, erkeklerde ise akciğer kanseri oldu.

Türkiye’nin En Genç İlinde Gençler İşsiz! Siirt’e Kim Sahip Çıkacak!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun ‘İstatistiklerle Gençlik, 2022’ raporunda . Türkiye’nin en genç üçüncü ili seçilen Siirt’te gençlerin büyük bölümü ise işsiz.

Siirt en genç nüfus oranında üçüncü il oldu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun İstatistiklerle Gençlik, 2022 raporuna göre Türkiye'nin en genç ili Hakkari olurken, ikinci il Şırnak, üçüncü il ise Siirt oldu.

Kazada vefat eden İHA muhabirlerinin isimleri çok amaçlı salonda yaşatılacak

Gaziantep'te 20 Ağustos 2022 günü meydana gelen feci trafik kazasında hayatını kaybeden İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver anısına kentteki bir köy okulunda çok amaçlı salon ve kütüphane açıldı.

Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi açıklandı! İlk sırada İstanbul, Ankara ve İzmir yok! İşte il il zengin şehirler sıralaması

"Türkiye'nin en zengin şehri hangisi?" sorusu Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilerle birlikte yanıt buldu. 2022 yılı "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH)" raporununda kişi başına düşen GSYH'de zirvedeki il herkesi şaşırttı. En zengin iller listesinde ilk sırada ne İstanbul ne Ankara ne de İzmir yer aldı. İşte il il zengin şehirler sıralaması...

Toyota, 1 milyon 120 bin aracı geri çağırıyor! İşte modelleri

Toyota Motor, sensördeki kısa devrenin hava yastıklarının tasarlandığı gibi açılmamasına neden olabileceği şüphesiyle dünya çapında 1 milyon 120 bin aracı geri çağırıyor. Geri çağırma 2020-2022 yıllarında üretilen Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander ve Sienna Hybrid araçları kapsıyor.

Bakan Tekin: Akran zorbalığı ile ilgili gerekli önlemleri alacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'nın (PISA) 2022 raporunun, 10 yıldan uzun bir süredir çoğu alanda iyileşme gösteren az sayıda ülkeden birinin Türkiye olduğunu gösterdiğini, Türkiye'nin her üç alanda da sıralamalarının yükseldiğini ve tüm ülkeler ortalamalarının üzerinde yer aldığını söyledi.

Son 5 senede yapılan eğitim harcamaları 3’e katlandı! İşte o detaylar…

Türkiye'de eğitim harcamaları 2018-2022 döneminde yaklaşık 3 katına çıkarak 1,7 trilyon liraya yaklaştı.

Udma peynir müzesi, 16 ayda 31 bini aşkın misafir ağırladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Udma Peynir Müzesi ve Restoran, 2022 Eylül ayından bugüne toplamda 31 bin 169 kişiye hizmet verdi.

DSÖ açıkladı! Dünyanın ikinci ölümcül bulaşıcı hastalığı! 7,5 milyon kişide tespit edildi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyanın ikinci ölümcül bulaşıcı hastalığının, 2022 yılında 7,5 milyon kişide tespit edildiğini duyurdu.

Türkiye'de erkek bebeklere en çok verilen isimler! İşte Siirt'te erkek bebeklere en çok verilen isim

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre, 2022'de 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edildi.

İngiliz basını, Hull City’nin sahibi de olan Acun Ilıcalı’nın servetini yazdı

2022 yılında Championship ekiplerinden Hull City’i satın alarak İngiltere’de gündem olan Acun Ilıcalı’nın serveti İngiliz basınında gündem oldu.

Bomba iddia! Yerlikaya, Soylu döneminde rütbeleri sökülen eski emniyet müdürlerine haklarını iade etti

2022 yılında rütbeleri sökülen, silahları alınan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait binalara girişi yasaklanan Sabri Uzun ile eski Emniyet Müdürü ve KOM Dairesi Başkanı Hanefi Avcı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İki ismin de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde yargıya yaptıkları başvuru kabul edilmiş ancak karar uygulamaya konulmamıştı. Uzun ve Avcı'nın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yargı kararını uygulamaya almasıyla haklarını geri aldıkları iddia edildi.

UEFA, yılın oyuncusu adaylarını açıkladı!

UEFA, 2022-2023 sezonu için yılın futbolcusu ve teknik direktörü adaylarını açıkladı. Ödülün sahibi, 31 Ağustos Perşembe günü Monaco'da yapılacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması kura töreninde belli olacak. Ayrıca UEFA, yılın kadın oyuncusu ve teknik direktörü adaylarını 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın ardından açıklayacak. Yılın oyuncusu adayları Lionel Messi, Kevin De Bruyne ve Erling Haaland, teknik direktörü adayları ise Pep Guardiola, Simone Inzagi ve Luciano Spaletti olarak belirlendi.

Siirt’in son 4 yılda aldığı göç ve verdiği göç belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Siirt’in 2018 yılından 2022 yılına kadar aldığı göç ve verdiği göç sayısı belli oldu.

Siirtli Sporculardan Büyük Başarı!

2022-2023 yılları arasında ulusal düzeyde Siirtli sporcuların başarısı göz dolduruyor. Kadim şehrimiz Siirt, her geçen gün adını sporcularımızın başarıları ile duyuruyor, sporcuların aldıkları madalyalar ailelerine de umut oluyor.

Siirt’te 2022 yılında ölüm sayısı ve nedenleri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına ait ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Siirt’te 2022 yılında ölüm sayısı ve nedenleri açıklandı. Buna göre Siirt’te 2022 yılı içinde ölenlerin sayısı 1100 kişi olurken bunların 594’ü erkek 506’sı ise kadın oldu.

Türkiye'deki 'En İyi Üniversiteler' Açıklandı! Bakın Siirt Üniversitesi Kaçıncı Sırada

Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Sıralaması (2023) Türkiye’nin en iyi üniversiteleri sıralaması 2022-2023 eğitim yılı listesi URAP tarafından açıklandı. 

Türkiye'den yurt dışına göç eden kişi sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılında yurt dışından Türkiye'ye 494 bin 52 kişinin göç ettiğini açıkladı. Türkiye'den yurt dışına göç eden kişi sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 62,3 artarak 466 bin 914 oldu.

İstanbul’daki 54 mahalle için yeni karar!

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘İstanbul’da 39 ilçenin yabancıların ikamet izinlerine kapatıldığı’ iddialarına ilişkin yapılan basın açıklamasında, “1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle tüm illerimizde, yabancı yoğunluğunun Türk vatandaş nüfusuna oranla 'yi aştığı, toplam 63 ilde 1.169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılmış olup İstanbul ilimizde kapalı mahalle sayısı 54'tür” denildi.

Siirt Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu Gitti! Yeni Başkan Belli Oldu

Siirt Küçük Sanayi Sitesi 2022 yılı Genel Kurul toplantısı yapıldı. Mesleki Eğitim Okulunda yapılan genel kurulda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri tarafından yoklama yapıldı. 128 üyenin bulunduğu ve çoğunluğu sağlandığı belirlendi.

Siirt'te Yaşayan Yabancı Sayısı Belli Oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin illere göre yabancı nüfus haritasını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Siirt'te yaşayan yabancı uyruklu sayısı 2021'de 721 iken bu sayı 2022 yılında 626'ya düştü.

Faturalarda yeni dönem: Yarından itibaren zorunlu olacak

Brüt satış hasılatı 2022 yılında 3 milyon lira ve üzeri olan mükellefler, yarından (1 Temmuz) sonra sektör ayrımı olmadan e-faturaya geçmek zorunda olacak.

TÜİK Açıkladı! Kanserden Kaynaklı Ölüm Oranında Siirt Bakın Kaçıncı Sırada Yer Aldı

TÜİK, 2022 yılına ait kanserden kaynaklı ölüm istatistiklerini açıkladı. Kanser kaynaklı ölümlerin en çok görüldüğü il Ağrı, en az görüldüğü il ise Siirt olarak açıklandı.

TÜİK Açıkladı! Siirt’te 2022 Yılındaki Ölüm Sayısı ve Nedenleri Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına ait ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Siirt'te 2022 yılında ölüm sayısı ve nedenleri açıklandı. Buna göre Siirt'te 2022 yılı içinde ölenlerin sayısı 1100 kişi olurken bunların 594'ü erkek 506'sı ise kadın oldu.

Siirt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencileri Bocce’de Türkiye Şampiyonu Oldu

2022-2023 eğitim öğretim yılı okul sporları kapsamında Ankara ilinde gerçekleştirilen Bocce(Petank) branşı küçük erkekler Türkiye şampiyonasına ilimizi temsilen katılan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkiye Şampiyonu oldu.

Siirt Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Suriye Uyruklu Öğrenciler, ÖSO Bayrağı Açarak Fotoğraf Çektirdi

Siirt Üniversitesi'nde 2022-2023 yılı mezuniyet ve kep atma töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet töreninin ardından Suriye uyruklu öğrenciler, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı ile fotoğraf çektirdi.

Siirt Üniversite'sinin Mezuniyet Töreninde Depremde Hayatını Kaybeden Siirt Üniversitesi Öğrencileri Unutulmadı!

Siirt Üniversitesi’nde 2022-2023 yılı mezuniyet ve kep atma töreni gerçekleştirildi. Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesinde düzenlenen emzuniyet töreninde depremde hayatını kaybeden Siirt Üniversite'si öğrencileri unutulmadı!