Ethem Sancak, Nagehan Alçı'ya sert çıktı!

Siirtli iş insanı Ethem Sancak, gazeteci Nagehan Alçı'nın 'Atatürk yaşasaydı NATO üyeliği 1952'ye kalmazdı. Kemal Paşa ne yapar eder 1949'da Türkiye'yi NATO'nun kurucu üyelerinden biri yapardı.' sözlerine tepki gösterdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin genel merkez binasında yaptığı basın toplantısında NATO’dan Türkiye’nin çıkması gerektiğini maddeleri ile anlattı.

 Türkiye’deki darbelerden NATO’nun sorumlu olduğunu belirten Doğu Perinçek, “Türkiye NATO’dan çıktığında ucuz enerji ve ucuz gıda ile buluşacak” ifadelerini kullandı. Doğu Perinçek açıklamasını yaptığı sırada yanında oturan Eski AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Siirt iş insanı Ethem Sancak da, “NATO’yu sevmenin celladına aşık olmak gibi” ifadelerini kullandı.

 NEGEHAN ALÇIYA ‘NATO ‘TEPKİSİ

 Toplantı sırasında Nagehan Alçı’nın açıklamaları ile ilgili de bir soru yöneltildi.

  Nagehan Alçı’nın, “Kemal Paşa ne yapar eder, Türkiye’yi 1949 yılında NATO’nun kurucu üyesi yapardı” şeklindeki sözlerine hem Doğu Perinçek hem de Ethem Sancak’tan sert yanıt geldi.

 Perinçek bu sözlere “bilgisizlik” derken, Ethem Sancak ise “hakaret” ifadelerini kullandı.

 Negehan Alçı ne demişti?

 Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nagehan Alçı; “Kim ne derse desin 1952'de dahil olduğumuz NATO, Türkiye'nin menfaatleri açısından çok doğru bir adımdı. Atatürk yaşasaydı NATO üyeliği 1952'ye kalmazdı. Kemal Paşa ne yapar eder 1949'da Türkiye'yi NATO’nun kurucu üyelerinden biri yapardı. Atatürk, Batılılaşmacı bir liderdi.

 Atatürk’ün Batılılaşmacılığı bugünlerin Türkiye’sinde 1960 sonrasının uydurulmuş ideolojisi Sol-Kemalizm tarafından unutturulmak isteniyor. Kemal Paşa, Batı düşmanı bir lider gibi resmediliyor. Bu, Recep Tayyip Erdoğan'ı ateist bir lider gibi göstermek kadar komik ve gerçekdışı…” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN