Ethem Sancak AK Parti'den Kovuldu mu, Yoksa İstifa Mı Etti? Sancak Siirt'te Açıkladı...

Eksi AK Parti'den Vatan Partisine katılan Siirtli İş İnsanı Ethem Sancak, AK Parti'den istifa gerekçesini Siirt'te açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve AK Parti'den kısa bir süre önce istifa ederek Vatan Partisine katılan Siirtli İş İnsanı Ethem Sancak, Siirt'te kanaat önderleri ile Barden Otel'de bir araya geldi.

Programda konuşani Ethem Sancak, AK Parti'den istifa sürecine ilişkin önemli açıklamalrda bulundu.

İstifa sürecine ilişkin Sancak, "İstifa etmemin sebebi beni oradan atacaklardı. Onların beni atmaya güçlerinin olmadığını düşündüm haklarının olmadığını düşündüm onlar atmadan beni oradan ben istifa ettim.""yorumunda bulundu.

Ben Erdoğan İle Arkadaşlığı Başbakanlığa Siirt'ten Seçilsin Diye Yaptım

Sancak, şöyle konuştu:

"Siirtliler beni iyi bilir, ben Siirtlilere hep doğruları söyledim ve ne yaptıysam Siirtliler için yaptım. Ben Tayyip Erdoğan ile arkadaşlığı Başbakanlığa Siirt’ten seçilsin diye yaptım. Erdoğan’dan randevu aldım ve gelin Siirt’ten aday olun size istediğiniz kadar oy alalım dedim.  Siirtlilerin damadısınız, orada hapse düştünüz, bunun üzerine Erdoğan dedi ki, sana ne oluyor sen sosyalist bir adamsın, niye bu işe girişeceksin dedi. Ben de dedim ki size çok meraklı değilim ama Siirt’ten bir başbakan çıkaralım ve Siirt’in makûs tarihini yenelim benim niyetim bu dedim ve dobralığım sayesinde dostluğumuz devam etti. Dolayısıyla Erdoğan ile birlikteliğimiz Siirt içindi.
Ben Tayip Erdoğan’la yol arkadaşlığına başladığımda Türkiye’nin en zengin 20. sıradaydım ama AK Parti’den ayrıldığımda ise ilk 5 bine bile giremiyorum.

AK Parti’nin içindeki Amerikacılar, sözümü cımbızladı ve bir tezgah haline getirdi

Sancak, AK Parti'den ayrılma sürecini şöyle değerlendirdi:

"İstanbul’da verdiğim bir konferansta söylediğim doğrular yüzünden,  ruhunu batıya satmış  bir klik yüzünden beni ihraç istemiyle disiplin kuruluna verdiler bende istifa ettim. .

AK Parti’nin içindeki Amerikacılar, sözümü cımbızladı ve bir tezgah haline getirdi. Ethem Sancak diyor ki AK Parti Amerikalıdır. Ya bunu düşünsem bile bunu söyleyecek kadar ahmak değilim. Fakat bunu fırsat buldular ve beni disiplene sevk ettiler. Ben de istifa ettim."

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Garisan | 08 Kasım 2022 08:34

    ethem efendi geç bunları , memlekete hayrın olmamış onuda geçtik ama yanındaki adam daha geçen pkk şerefsizlerine kardeşim diye hitap ediyordu. Önce nerde durduğunu bil. Adamlık senden kalsın.

BUNLARA DA BAKIN