Diyarbakır, Batman, Şırnak Dahil 10 İlde Tefecilik Operasyonu

Üçüncü şahıslar adına çıkarılan 'pos cihazları' ve 'sanal pos hesapları' üzerinden tefecilik yapan suç örgütüne yönelik Diyarbakır merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 39 şüpheliden 7'si tutuklandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bismil ilçesinde, üçüncü şahıslar adına çıkartılan pos cihazları ve sanal pos hesapları üzerinden, kredi kartı borcu ve nakit paraya ihtiyacı olan yurttaşlardan komisyon almak suretiyle kredi kartından çekim işlemi yaparak tefecilik suçunu işleyen suç örgütünü tespit etti.

1 MİLYAR 200 MİLYON TL'LİK PARA AKIŞI

Şüphelilerin bu yöntemle 220 olayda yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL para akışı gerçekleştiği belirlendi. Şüphelilere yönelik 5 Nisan’da Diyarbakır merkezli İstanbul, Sakarya, Aydın, Giresun, Kayseri, Antalya, Hatay, Şırnak ve Batman'da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan ekipler, 39 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 8 kişi serbest bırakıldı, 31 kişi ise adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 7’si tutuklandı, 24’ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Kurtalan | 10 Nisan 2022 18:05

    Kurtalana da el atsanız çok güzel olur lilerin anasını ağlatilar lütfen Kurtalana el atsınlar

BUNLARA DA BAKIN