Devlet Bahçeli erken seçim tarihini mi açıklayacak?

AK Parti heyetinin yeni Anayasa için HDP'yi ziyaret etmesi siyaset kulislerini hareketlendirdi. Açıklamalar peş peşe geldi. Gözler MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısına çevrildi. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan Bahçeli'nin yarın erken seçim tarihi açıklayacağını iddia etti. MHP'den ise ziyaret konusunda manidar bir açıklama yapıldı. AK Parti'de ise eleştirilere 'HDP'ye gidilmemesi abes' diyerek tepki gösteren AK Partili Mehmet Ali Cevheri'den yeni açıklama geldi...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

AK Parti heyetinin HDP'yi ziyaret etmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken; MHP'nin yaşanan gelişmeye ilişkin nasıl bir tavır alacağı merak konusu oldu.

HDP'yi PKK'nın uzantısı olduğu yönündeki siyasetini uzun süredir sürdüren MHP'nin sert bir hamleye imza atacağı öne sürülürken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan'dan çok konuşulacak bir iddia geldi.

''YARIN ERKEN SEÇİM TARİHİ AÇIKLANABİLİR''

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, ''Yarın erken seçim tarihinin açıklanabileceğini düşünüyorum. Yarın enteresan gelişmelere sahne olacak'' ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli erken seçim tarihini mi açıklayacak? İYİ Partili isimden bomba seçim iddiası. AK Partili isimden HDP ile görüşme savunması. MHP'den manidar açıklama geldi

Özkan'ın bu çıkışı sonrası Cumhuriyet'ten Sinem Nazlı Demir, Özkan ile görüştü.

Özkan, yarınki MHP Grup Toplantısı'ndan beklentisinin erken seçim çağrısının çıkacağı yönünde olduğunu söylerken; son gelişmelerden MHP içinde yıllarca aynı saflarda olduğu arkadaşlarının rahatsız olduğunu ifade etti.

''BAHÇELİ'NİN CİDDİ BİR HAMLE YAPACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR''

Özkan ayrıca AK Parti'nin HDP ziyareti nedeniyle MHP yönetiminin parti tabanı karşısında zor duruma düştüğünü belirterek "Daha önce MHP'de görev yapmış kişilerele görüştüm. Ciddi rahatsızlık var. Genel merkeze sirayet etti. Bahçeli'nin yarın ciddi bir hamle yapılacağı düşünülüyor" diye konuştu.

Devlet Bahçeli erken seçim tarihini mi açıklayacak? İYİ Partili isimden bomba seçim iddiası. AK Partili isimden HDP ile görüşme savunması. MHP'den manidar açıklama geldi - Resim : 2

CEVHERİ'DEN ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

AK Partili önemli isimler gelişmelere sert tepki gösterirken; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, ''HDP'ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Meclis'te Grubu bulunan legal bir parti. ve Anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var'' açıklamasında bulunmuştu.

Sözleri sonrası eleştirilerin hedefi olan AKP'li Cevheri yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamalarının arkasında olduğunu söyleyen AK Partili Cevheri, ''Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” yorumlarıyla ilgili ''Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse, neden olmasın?'' ifadelerini kullandı.

''DİYALOGDAN YANAYIM''

Medyascope’dan Ferit Aslan’a konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, partisinin bir anayasa çalışma dolayısıyla Meclis’teki bütün grupları ziyaret ettiğini belirterek, “HDP grubunu da ziyaret ettiler. Bir anayasa çalışması olduğundan herkesin katkılarının sağlanması noktasında partimizin yapmış olduğu bir nezaket ziyaretiydi. Görüş alışveriş ve fikir teatisinde bulundular. Ben de partimin yapmış olduğu bu ziyarete destek verdim. Ben siyasette diyalogdan yanayım. Benim söylemek istediğim buydu.

Devlet Bahçeli erken seçim tarihini mi açıklayacak? İYİ Partili isimden bomba seçim iddiası. AK Partili isimden HDP ile görüşme savunması. MHP'den manidar açıklama geldi - Resim : 3

Mehmet Ali Cevheri

Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş bir partidir ve Meclis’te grubu da vardır, belli bir oy potansiyeli de vardır. Partimin yaptığı doğrudur. Dolayısıyla bir anayasal değişikliğin, yapıldığı toplumun bütün kesimleri tarafından genel kabul görmesi ve desteklenmesi önemlidir. Çünkü bu normal bir kanun değil, anayasa çalışmasıdır. Bu bağlamda ben bir değerlendirmede bulundum” diye konuştu.

MHP'DEN İLK TEPKİ

Halktv'den İsmail Saymaz AK Parti'nin 'başörtü' teklifini görüşmek için HDP'ye gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin MHP'den üst düzey isimle yaptığı görüşmeyi aktardı. Saymaz, Bahçeli’den sonraki en yetkili isimlerden birinin konuyla ilgili olarak, "Salıyı bekleyin" diyerek, Bahçeli'nin grup toplantısını işaret ettiğini söyledi.

Saymaz, o görüşmeyi şöyle aktardı:

Ziyarete ve AK Parti’deki tartışmaya nasıl bakıyorsunuz?

Bu bakışı salı gününe bırakın. Sabretmek zorundasınız.

Ziyaretten MHP’nin bilgisi ya da onayı var mı?

Hayır, bizim bilgimiz, sizden duyduğumuz şekliyle var. Gündeme düştü ya, AK Parti partileri ziyaret edecek diye.

Gitmeden önce “HDP’ye gideceğiz. Nasıl bakarsınız” diye herhangi bir…

Öyle bir bilgi verilmedi. Vermeleri de gerekmez. Gitmek istiyorlarsa giderler. O başka bir partidir.

Düzenlemeyi beraber hazırladığınız için sordum.

Doğrusu şöyle: İktidar partisi oldukları için taslağı hazırlarlar. Daha sonra bilgi veriyor, görüşlerimizi alıyorlar. Metin üzerinde baktığımızda varsa bir itirazımız, söylüyoruz onu. Sonra kamuoyuna açıklıyorlar. İttifakın gereği de bu esasında. Hazırlayan kendileri, bu doğru. Onay veren de biziz. Artı, giden heyette bizden temsilci yoktu, dikkat ederseniz.

Bilinçli biçimde mi koymadınız?

Bizim dünya alem bilir gitmeyeceğimizi. Bilince gerek yok.

AK Parti’nin HDP’yi ziyaret edeceğini basından öğrendiniz, öyle anlıyorum.

Basından öğrendik, evet.

Peki bu sizin açınızdan politik problem oluşturuyor mu?

Baştaki soruya geldiniz yine. Onun için salıyı bekleyeceksiniz.

ÜNAL, BAHÇELİ'NİN KONUŞMASININ ARDINDAN AFFINI İSTEMİŞTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleriyle Cumhuriyeti hedef almış ve tepkilere neden olmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Ünal'ın açıklamalarına tepki göstermiş ve "Cumhuriyetin Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler" diye konuşmuştu.

Bu konuşmanın ardından AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden affını istemiş, Ünal'dan boşalan grup başkanvekilliği görevine ise AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin getirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN