Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt İçin İmzayı Attı! Defalarca Gündeme Getirdiğimiz Konu Yatırım Programına Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2023 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Yayınlanan yatırım programında Siirt’in yıllardır beklediği Siirt Arkeoloji müzesi yatırım programına alındı.

2023 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı 15 Ocak 2023 tarihli ve 32074 birinci mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Artı Siirt olarak defalarca gündeme getirdiğimiz  ve Siirt’in kültürel ve tarihi tanıtımı için bir eksik olarak belirttiğimiz Siirt Arkeoloji Müzesi için ilk adım atıldı.

Siirt Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmak üzere eski Valilik binası (Hükümet Konağı) Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığınca, binanın restorasyon ve onarım çalışmaları başlatılacağı öğrenildi.

Kültür ve Turizm Siirt İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Siirt tarihinin M.Ö. 12 binli yıllara dayandığı yapılan kazılarda kendini göstermiştir. İlimiz sınırları içinde Türbe, Başur, Çattepe Höyük kazısı ile Güsir Höyük’te yapılan kazı çalışmaları neticesinde çıkarılan Arkeolojik eserler, şuan Siirt’te Müze olmadığından Mardin, Batman ve Hasankeyf Müzelerinde sergilenmektedir. Yatırım programına alınan müzemiz çıkarılan Arkeolojik eserler Siirt Arkeoloji müzemizde sergilenecektir."

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN