Çocuk İstismarından Yargılanan İmam Kadri Özkaya, Siirt'e Tayin Edildi

Diyarbakır'ın Rezan ilçesinde bir çocuğa cebir şiddet kullanarak nitelikli cinsel saldırıda bulunmaktan 21 yıl hapis cezası alan imam Kadri Özkaya'nın görevden alınmadığı gibi müftülük tarafından Siirt'in Eruh ilçe müftülüğüne bağlı başka bir camiye tayin edildiği ortaya çıktı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Diyarbakır'ın Rezan ilçesinde imamlık yaptığı sırada 24 Temmuz 2021 tarihinde Kur’an kursuna başlayan 9 yaşındaki C.D. adlı çocuğa cinsel saldırıda bulunan ve 21 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası alan tutuklu Kadri Özkaya’nın görevden alınmadığı gibi Siirt’te bir camiye tayin edildiği ortaya çıktı. 

Özkaya’nın tayin bilgisi, hakkında verilen hapis cezasının gerekçeli kararıyla anlaşıldı.

CEZADA İNDİRİME GİDİLDİ

MA'nın haberine göre, Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamada, Özkaya’ya “çocuğun nitelikli istismarı” suçundan 18 yıl hapis cezası verildi. Eylemin cebir kullanarak gerçekleştirilmesi nedeniyle ceza artırımına gidilerek Özkaya’nın cezası 27 yıla çıkarıldı. Eylemin teşebbüs aşamasında kalmasıyla Özkaya’nın bu suçtan cezası 20 yıl 3 aya, daha sonra sanığın geleceği üzerindeki etkisi dikkate alınarak 16 yıl 10 ay 15 güne indirildi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN