Bitcoin için 73 bin dolar iddiası.. Tam tarih bile verdi!

Kripto paralarla ilgili iddialar bitmek bilmiyor. 16 bin dolar seviyesindeyken hızlı yükselişler gösterip 67 bin 566 dolara kadar yükselen bitcoin'in 100 bin doları geçeceği iddia edilmişti, geçemedi. Şimdi yeni bir iddia ortaya atıldı, Haziran ayında BTC'in 73 bin dolar olacağı öne sürülüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Çılgın yükselişleriyle insanla hayal kurduran birçok kişiyi zengin edip bir o kadar kişiyi de iflas ettiren kripto para birimi bitcoin son dönemlerde 40 bin dolar seviyelerinde hareket ediyor. 

BTC'nin bu sakin seyrinin ne kadar süreceği merak edilirken ortaya yeni bir iddia atıldı. Elon Musk'ın Twitter'ı almasının ardından bu iddia daha da sık dile getirilmeye başlandı. 

Kripto para yorumlarıyla dikkat çeken Tuna Kaya, yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdiği bir tez öne sürdü. TGRT Haber'e konuk olan Tuna Kaya, Bitcoin'in haziran ayında 73 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini savundu. Kaya haziran sonrasında ise kripto paralarda önemli düşüşler yaşanacağını belirtti.

İşte Tuna Kaya'nın bitcoin iddiası ve gerekçeleri:

Kripto piyasalarının Fed’in alacağı karara göre bir yön belirleyeceğini belirten Kaya, Bitcoin’in 4 Mayıs’a 40 bin dolar üzerinde girmesinin iyi bir gelişme olacağını belirterek şunları söyledi:

“Piyasalarda FED'in 75 baz puan faiz artırımı beklentisi var. Bu konuda olasılık görmüyorum ama önemli olan Fed’in bilanço yönündeki atacağı adımlar. Bilançoyu mayısta mı kısmaya başlayacak yoksa hazirandan sonra mı? Piyasaların üzerinde durduğu en önemli konu bu.”

"Haziran sonrası kripto paralarda derin bir düşüş bekliyorum. 10 Haziran için Bitcoin’de 73 bin dolar hedefimi koruyorum. Haziran sonrasında düşüşlerle beraber 37 bin-34 bin aralığına yeniden gerileriz.”

Ethereum’un diğer altcoinleri beslediğine de dikkat çeken Kaya, Ethereum'un 5 bin dolar seviyelerine göreceğini belirterek altcoinlerin değerinde 2x ya da 3x’lik artışlar olabileceğini belirtti. 

Elon Musk'ın twitter'ı almasının dogecoin'i olumlu etkileyeceğini de savunan Kaya “Musk’ın piyasa üzerindeki etkisi çok fazla. Twitter üzerinden insanlar birbirlerine bağış yapabilecekler. Dogecoin’de bu yüzden artış olacak, bir sonraki hedefi 0,17-0,18 seviyesi. Dogecoin, ciddi anlamda kullanılacak bir para artık”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN