Benzin ve motorine en az 5 TL zam için tarih verildi

Türkiye'de benzin fiyatları şu anda (10 Ocak 2023) 19,48 TL, motorinin litresi ise 22,11 TL ama bu fiyatlara en az 5 TL zam için tarih verildi. Dahası, öngörülen petrol fiyatlarının artışına bağlı olarak motorinin 30 TL'yi, geçebileceği vurgulandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye’de benzin fiyatları şu anda (10 Ocak 2023) 19,48 TL, motorinin litresi ise 22,11 TL ama bu fiyatlara en az 5 TL zam için tarih verildi. Dahası, öngörülen petrol fiyatlarının artışına bağlı olarak motorinin 30 TL’yi,  geçebileceği vurgulandı.

Geçtiğimiz hafta 75 dolara kadar düşen Brent Petrol’ün varili bugün 79,45 Dolara kadar çıktı. Goldman Sachs'a göre , küresel petrol talebindeki sağlam büyüme, petrol fiyatlarını bu yıl 100 doların üzerine çıkaracak ve Brent ham petrolü dördüncü çeyrekte varil başına 105 dolardan işlem görecek. Bu, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam geleceği anlamına geliyor.

İstanbul’da 10 Ocak 2023 tarihi itibari ile benzinin litresi 19,48 TL, motorinin litresi ise 22,11 TL iken, petrol fiyatlarının 105 dolara çıkması ile beraber akaryakıta 5 TL zam geleceği belirtiliyor. Zira Türkiye’de ki akaryakıt fiyatları dünya ham petrol fiyatlarına ve döviz kurlarına bağlı olarak değişiyor. Dolayısı ile bu gelecek olan zamlar ile birlikte İstanbul'da benzinin litresi 24-26 TL bandına, motorinin ise 27-30 TL bandına kadar gelebileceği öngörülüyor.

ABD yatırım bankası The National tarafından taşınan bir notta, dünya petrol talebinin 2023'te günde 2,7 milyon varil (bpd) artacağını ve piyasanın yılın ikinci yarısında açığa döneceğini söyledi.

Analistler, Çin'in yeniden açılması ve dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısındaki özel rafinerilere az önce tahsis edilen devasa ham petrol ithalat kotalarının , Çin'in talebinin Covid çıkış dalgası azaldığında bir toparlanma beklentisine işaret ettiğini söylüyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN