Bayram yağışlı geçecek: Arife günü Siirt'e 'sarı' uyarı

Türkiye'nin büyük bölümü Ramazan Bayramı'nı yağışla karşılayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, arife günü için Siirt ve 18 ili 'sarı' kodla uyardı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ramazan Bayramı’nda ülkemizin büyük bölümünün yağışlı geçeceği, sıcaklıkların yurt genelinde azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Arife günü, Ege ve Orta Akdeniz kıyıları hariç tüm yurdun yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Akdeniz’in İç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için 19 ili `sarı` kodla uyardı. İşte sarı kodla uyarılan iller:

  1. SİİRT
  2. ADANA
  3. ŞANLIURFA
  4. DİYARBAKIR
  5. KAHRAMANMARAŞ
  6. ADIYAMAN
  7. MALATYA
  8. ERZURUM
  9. AĞRI
  10. BİTLİS
  11. ELAZIĞ
  12. MUŞ
  13. TUNCELİ
  14. BATMAN
  15. OSMANİYE
  16. BİNGÖL
  17. ERZİNCAN
  18. MARDİN
  19. ŞIRNAK

Bayramda hava nasıl olacak?

Bayramın 1. günü (21 Nisan 2023 Cuma): Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Elâzığ hariç) ile Diyarbakır’ın kuzey ve doğusu, Batman ve Şırnak çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bayramın 2. günü (22 Nisan 2023 Cumartesi): Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Niğde ve Karaman hariç), Karadeniz (Zonguldak, Bartın ve Düzce hariç) ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Hatay, Siirt ve Bitlis çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın 3. günü (23 Nisan 2023 Pazar): İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN