Batman'da YKS'de kopya çeken 1 kişi gözaltında

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

YKS'de soruların fotoğraflarını çekerek akıllı telefon aracılığıyla başkasına gönderen öğrencinin görüntüleri ortaya çıkmıştı. Kopya eylemini gerçekleştiren şahıs Batman'da yakalanarak gözaltına alındı. Valilik'ten açıklama geldi.

sırasında soru kitapçığının fotoğrafını çekip akıllı telefonu aracılığıyla sınav salonu dışında bulunan ve soruların çözümüne yardımcı olan bir kişiye gönderen şahıs Batman'da yakalandı.

"YKS'de kopya mı çekildi" sorularıyla gündeme gelen görüntülerde, YSK soru kitapçığının çekilen fotoğrafları görülüyordu. Sınav sırasında çekildiği anlaşılan görüntüler sonrası, salonda topluca kopya çekilme ihtimali de akıllara geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Valiliği, kopya girişiminin bireysel bir teşebbüs olduğunu, sınav sıhhatini etkileyecek bir vasfının olmadığını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

''Şahsın sorgusu, yapılan tespitler ve dijital materyalin ön tetkikinde, kopya teşebbüsünün bireysel bir teşebbüs olduğu, fiilin sınavın sıhhatini etkileyecek bir vasfının bulunmadığı değerlendirilmektedir.'' 

Skandalla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, emniyet yetkilileri kopya çektiği belirlenen şahsı Batman'da gözaltına aldı. 

Kopya girişiminin yaşandığı salonda görevli personel hakkında da soruşturma başlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN