Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması: İki seçeneğe de varız ve hazırız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"2022'yi geride bırakıp, 2023'e ulaşmayı bir tarih değişiminden daha çok milli tarihin dönüşümü şeklinde izah ve ifade etmek hatalı bir yorum olmasa gerektir. 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık tecrübe hazinesidir. 2023 yılı Türkiye'nin kuruluşuyla Türk milletinin kurtuluş yıllarının parlak bir gelecekle buluşma rotasıdır.

Kurtuluşumuzun fikri kaynağı bellidir o da Türk milliyetçiliğidir. İlhamını ecdadından alarak devletimizin kuruluş ilkelerini belirleyen lider bellidir, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 1923'ün mesaj ve muhtevasını anlamadan, İstiklal Savaşı'nı anlamadan geleceğin yorumu imkansız değilse bile çok zordur. Belki çok bedel ödedik, belki çok çile çektik ama milletimizin istiklal sevdasıyla, yeminli Türk düşmanlarının nefes borusunu kesmeyi bildik.

Lider ülke Türkiye, yükseliş, kuvvet, zenginleşme, kalkınma, zirveye tırmanmadır. Lider ülke Türkiye, bölgesinde ve küresel zeminde hatırı sayılan, uzak ya da yakın demeden her meseleye müdahil olabilen bir devlet ve millet kudretinin ortaya çıkmasıdır.

İhracatta rekorlar kırıyoruz, muazzam yatırımlar yapıyoruz. Kronik sorunlara neşter vurulmuştur. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmesi için adımlar atılmıştır.

Ülkemiz 2023 yılına birbirini takip eden müjdelerle girmiştir. Verdiğimiz sözler, paylaştığımız vaatler sırasıyla yerine getirilmektedir.

Hiç kimse sabrımızı yanlışa yorumlamasın. Hİç kimse suskunluğumuz asaletinden cesaret almaya kalkışmasın. Üç hilali de yargılatmayacağız. MHP'nin siyasi şeref ve onuruna musallat olan kepazeleri asla affetmeyeceğiz. MHP anlayana az, anlamayana da çok gelir. Defalarca açılıp asidi kaçmış gazoz gibisiniz, hiç tat vermiyorsunuz.

Birileri istedi diye, birileri dayattı diye hak bildiğimiz yoldan dönmeyiz. Belanın üzerine gitmeyiz, üzerimize gelen beladan da kaçmadık, kaçmayız.

Bu haliyele 2023 aynı zamanda sandık ve demokrasi yılıdır. Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız. Bahse konu iki yol da hukukidir, anayasal bir yetkinin kullanım hakkıdır.

Zillet İttifakı demokrasinin istismarını devamlı suretle yapsa da Bu ittifakın Türkiye'ye güveni yoktur. Bu ittifakın Türk milletine sadakati yoktur. Kılıçdaroğlu kendisine sorulan 'Altılı Masa'nın adayı ne zaman belli olacaktır?' sorusuna, "Niye merak ediyorsunuz" diyerek kaçak güreştiğini gözler önüne sermiştir. Bu nasıl cevaptır.

Gizlenen nedir, rahatsızlık duyulan nelerdir. Kılıçdaroğlu'na bir kez daha sesleniyorum, adaysan çık açıkla.

 

Ayrıntılar geliyor...

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN