Bahçeli'den beklenen açıklama geldi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP heyetinin HDP'ye yönelik ziyareti sonrası ilk kez açıklamalarda bulundu. Bahçeli AKP'nin HDP ziyareti hakkında 'HDP ile görüşülmesi son derece doğaldır.' dedi. Bahçeli, Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptı. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal Cumhuriyet'i hedef almış Bahçeli tepki göstermiş ve Ünal istifa etmek zorunda kalmıştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İktidar partisi heyetinin başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere HDP'yi ziyaret etmesi, bazı tartışmalara neden olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakın kurmayları olmak üzere birçok AKP'li ismin HDP için sık sık "PKK'nın uzantısı", "fitne yuvası", "Meclis'e yakışmıyorlar" gibi ifadeler kullandığını hatırlatan siyaset bilimciler, gelişmenin MHP kanadında rahatsızlık yaratabileceğini ileri sürmüştü.

İsmini vermeyen MHP kaynakları ise, bu iddialar karşısında Bahçeli'nin bugün yapacağı açıklamaları işaret etmişti. Ancak Bahçeli bu konuda konuşayarak HDP ziyaretini sineye çekerek, "HDP ile görüşülmesi son derece doğaldır." dedi. Bahçeli 2019'daki yerel seçim öncesi PKK elebaşı Abdulah Öcalan'ın mektubunun okunmasına ve Öcalan'ın kardeşi kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkaraılmasına da tepki göstermemişti.

Bahçeli konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaparak AKP'ye mesaj vermekle yetindi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, cumhuriyeti hedef alan sözleri sonrası büyük tepki toplamıştı. Bahçeli'nin tepksisi sonrası Ünal parti grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Atatürk kurucu bir liderdir. İlk cumhurbaşkanımızdır. Ömrünü Türk milletine vakfetmiştir. Türk devlet zincirinin halkaları kesinlikle birbiriyle iç içe geçmiştir. Biri olmadan diğerinin ne anlamından ne de varlığından bahsedilecektir. Gazi Mustafa Kemal, hem Türk tarihinin hem Türkiye Cumhuriyeti'nin asal payesi, ortak fikridir. Türk milliyetçiliği Türkiye'nin bağımsızlığını teyit etmekle kalmamış, demokratik yönetimin tesisinin de temel taşı olmuştur. 
Kim ne söylerse söylesin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçluyuz. Vatan ve varlık borcumuz tartışmasızdır. 10 Kasım, bir matem günü değil, yaşanmış onca hadisenin bir idrak, bir ifade günüdür. Az sonra detaylarıyla temas edeceğim üzere Atatürk'ün kurduğu partinin başındaki zatın bile sömürgecilerin eline düşmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş esaslarına ihanettir. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetleri Milliyetçi Hareket Partisi'nde ve Cumhur İttifakı'ndadır. Asla leke sürdürülmeyecektir.

Ölümünün 84. yıl dönümünde Atatürk'ü rahmetle, minnetle yad ediyorum. Cumhuriyet'e yıkım projesi diyen arsız ve ahlaksız bölücüler inanıyorum ki milletin iradesiyle yıkılacaklar ve hesap verecekler, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.
Bizim için milli hafızada yer etmiş her toprak parçası vatandır ve öyle de kalacak. İlelebet nesilden nesile bir dua gibi anlatılarak intikal edecek ve yaşatılacaktır. Artık sızlanmaya gerek yoktur. Türk milleti belini doğrultmuş, daha güçlü bir şekilde silkinip kalkmayı bilmiştir. Dünyanın konuştuğu bir Türkiye tablosu, değer biçilemeyen bir resim gibi karşımızdadır. Mağdurların sesi olan bir Türkiye gerçeği, hepimizde kibre varmayan bir gurur yaşatmaktadır. Ülkemiz doğuyla batı, kuzeyle güney arasında uzadıkça uzayan bir köprü, kucaklaşma sahası, bir yardımseverlik şahikası olarak sivrilmiştir. 

'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ' VURGUSU

 

Bu hayranlık uyandıran muvafakkiyetinin ardındaki yegane kuvvet Türk milletidir, Cumhur İttifakı'dır, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Türkiye, pergelin sabit ayağını başkent Ankara'ya koyup diğer ayağıyla 360 derecelik bir görüş açısına erişmiş ve dünyayı bu şekilde kavramıştır. 

AKP-HDP GÖRÜŞMESİ

Başörtüsünü güvence altına alan anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz. Ya geniş bir mutabakatla ele alıp sonuca gidelim ya da halkın takdirine sunalım. İki seçeneğe de hazırız.

HDP'yle niye görüşülmüş? Biz buna nasıl tepki gösterecekmiş. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile görmüyorum. AK Parti heyetinin CHP'yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları muflis bir tavırdır. Bizim gözümüzde CHP neyse HDP de odur.

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Bozdağ, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 2 Ekim’de CHP ve İYİ Parti’nin yanı sıra iktidar tarafından “terör” ile yan yana getirilmeye çalışılan HDP’ye başörtü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifiyle ilgili ziyaret gerçekleştirmişti.

AKP heyeti, bu görüşmede HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile HDP Mardin Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ebrü Günay ile bir araya gelmişti.

CUMHUR'DA 'HDP' ÇATLAĞI

AKP'nin başörtüsü konusunda anayasa değişikliği teklifiyle ilgili HDP ile görüşmesinin, MHP tabanında rahatsızlıkla karşılandığı iddia edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN