Altın 9 ayın en düşük seviyesine yaklaştı

Altın Fed tutanaklarında politika yapıcıların, enflasyonun ekonomiye eklemlenmesini engellemek amacıyla faizlerin yüksek tutulması gerektiğini vurgulamasıyla dokuz ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Altın, yayımlanan Fed tutanaklarında enflasyonun kalıcı olmasını engellemek amacıyla faizlerin beklenenden uzun süre yüksek tutulmasının olası olduğunun yayımlanması sonrası dokuz ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Spot altın resesyon endişelerinin artması sonrası yatırımcıların güvenli liman olarak doları tercih etmesiyle geçtiğimiz iki seans boyunca yüzde 4’e yaklaşan değer kaybı yaşadı.

14-15 Haziran’da yapılan Fed toplantısının tutanakları politika yapıcıların enflasyonun kalıcı olması durumunda daha da sıkılaşmacı bir tutum izlenmesi ihtiyacını tanıdığını söyledi.

Piyasaların Temmuz ayında ikinci kez 75 baz puanlık bir artış beklediği belirtilirken yatırımcıların gözü Cuma günü gelecek tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamlarında olacak.

Bloomberg Ekonomi birimine göre önümüzdeki yıl ABD’de bir resesyon yaşanma olasılığı yüzde 38 oldu.

Güvenli liman olarak altın yerine doların tercih edilmesi ve ABD 10 yıllık tahvil getirilerinde yaşanan artışların değerli metal üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Commonwealth Bank of Australia Emtia Analisti Vivek Dhar altın fiyatlarının öngörülebilir gelecekte 1800 dolar altında kalmaya devam etmesinin olası olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN