AK Partili Milletvekili: Vekil maaşı yetmiyor, danışmanlarıma borçlandım

'Gerekirse yarım kilo et yeriz' sözleriyle gündeme gelen AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, 'Vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz. Danışmanlarıma borçlandım' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, geçen sene kasım ayında vatandaşlara önerilerde bulunurken, "Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız" sözleriyle gündeme gelmişti.

Demirbağ, katıldığı bir televizyon programında milletvekili  maaşının azlığından yakınarak “Öyle değil, dışarıdan göründüğü gibi değil. İçi giden, vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz” diye konuştu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Tv42’de bir programda soruları yanıtlayan Demirbağ şunları söyledi:

"Şu anda utanıyorum ki, danışmanıma ‘Oradan 2-3 bin lira getirin. Niye? Danışmanlarıma borçlanmışım maaşımı bekliyorum, 15 gün sonra alacağımız. Bayram öncesi maaşı bekliyoruz. Öyle değil, dışarıdan göründüğü gibi değil. İçi giden, vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz. Çok zor. Ben İstanbul Belediyesi’nde bürokrattım. Yönetim kurulu üyeliği de alıyordum, bir denetim, bir yönetim. Valla şu ankinden çok çok iyiydi benim durumum. İki tane de kooperatife girdim, ev sahibi oldum ben İstanbul’da. Şimdi mümkün değil, nasıl yapacaksınız?"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN