AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba İYİ Parti'ye geçiyor

AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçeceği öğrenildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'den ve vekillikten istifa etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fakıbaba, "AK Parti Üyeliği ve Milletvekilliğinden istifamla ilgili açıklamamı Milletime saygılarımla arz ediyorum" dedi. Öte yanan Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçeceği iddiası Ankara kulislerini hareketlendirdi. Fakıbaba'nın çarşamba günü gerçekleşecek olan İYİ Parti'nin grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener tarafından parti rozeti takılarak, İYİ Parti'ye katılacağını aktarıldı.

FAKIBABA'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

HGHGHJ

Fakıbaba'nın paylaşımı şöyle:

"BU FIRSATI BANA VEREN BÜTÜN BÜYÜKLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"2003’te üyesi olduğum AK Parti’de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum.
Bu yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm.

"BERABER OLMAYACAĞIM İÇİN DE MUTLUYUM"

Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum.

AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur."

İYİ PARTİ'YE KATILACAĞINI RESMEN AÇIKLADI

İstifa kararının ardından Sözcü gazetesine konuşan Fakıbaba ‘Çarşamba günü İYİ Parti’ye katılacağınız iddia edildi, doğru mu?’ sorusuna şu şekilde yanıt verdi:
“Doğrudur. Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum. Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum…”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN