Aile Bakanlığı'ndan annelere yıl sonu desteği! Tek şart var sağlayan herkese PTT'den 1300 lira ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesince ihtiyaç sahibi ailelere verilen sosyal destek ödemeleri her ay takip ediliyor. Ödeme alan ya da almak isteyen pek çok ihtiyaç sahibi Bakanlık tarafından yapılacak duyuruya odaklanıyor. Son olarak anneler için yapılan bir duyuru merak konusu oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Aile Bakanlığı'ndan annelere yıl sonu desteği! Tek şart var sağlayan herkese PTT'den 1300 lira ödeme yapılacak - Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere farklı miktarlarda pek çok farklı kalemde ödeme yapılıyor. Bakanlığın sosyal yardım projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere destek olduğu bilinirken bu desteklerden faydalanmak isteyen binlerce vatandaş gelecek yeni açıklamaları bekliyor.

BAKANLIK'TAN ANNELER İÇİN DUYURU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim, sağlık, engellik durumu, yaşlı, barınma, gıda ve aile yardım türleri ile sosyal yardım programı kapsamında nakit desteği sağlamaya devam ediyor. Pek çok kalemde birbirinden farklı miktarlarda binlerce ihtiyaç sahibi için ödenen yardımlardan yararlanmak isteyenler araştırmalarına devam ediyor. Belirli şartları taşıyan birey ve aileler için sosyal destek ödemesi yapan Bakanlık, anneler için yaptığı duyuru ile heyecan yarattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen destek programları her ay genişlemeye başladı. 2022 yılı Haziran ayından bu yana destek ödemeleri yapılırken 2023 yılı Haziran ayına kadar devam edeceği açıklanan söz konusu ödemeler periyodik olarak hesaplara yatırılıyor. 

ŞARTI SAĞLAYAN ANNELERE BAKANLIK TARAFINDAN ÖDEME YAPILACAK

Sosyal yardımlar çeşitli belediyelerce ve hükümet kanadında devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı2ndan ev hanımı anneler için açıklama geldi. Annelere aylık  bin 300 lira değerinde ödeme yapılacağının açıklanmasının ardından  arama motorlarında hareketlilik başladı. Bakanlığın annelere ödeyeceği 1.300 liralık desteğe ilişkin tüm detaylar belli oldu. Bahsi geçen yardım programına başvurmak için tek şartın Türk vatandaşı olduğunun belirlenmesi ile tüm anneler heyecan yaşadı. Ev hanımı veya çalışan fark etmeksizin tüm annelere destek verileceği açıklandı. Maddi desteğe ihtiyacı olan kadınlar için devreye alınan  yeni destek paketi ile doğum yapan kadınlara destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda yalnızca Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) şubelerine giderek hesabınızdaki parayı çekmeniz yeterli olacak. 

DOĞUM YAPAN ANNELERE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca faaliyete konulan 'Sosyal Yardım Programlarımız' bölümünde yer alan Aile kategorisindeki Doğum Yardımı programına şartları belirlendi.

Bakanlığın yardım programları kapsamında doğum yardımı programına 15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılmaya devam ediyor. Başvuru önceliği annenin olup annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı ya da sağ olmaması halinde, başvuru aynı şartları taşıyan baba tarafından yapılabiliyor. Yurt içinde ve yurt dışında 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri başvuru yapabiliyor. Başvuru içi 'Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi' yeterli oluyor. 

ANNELERE YAPILAN DOĞUM YARDIMI ÖDEMESİ NE KADAR?

  • Birinci çocuk için 300 TL
  • İkinci çocuk için 400 TL
  • Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL

Öte yandan bu ödemeler tek seferlik olarak yapılıyor.

 Başvuru yapmak için  tıklayınız 

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURU EKRANI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN